Feltörték Hajdú Péter közösségi oldalát, 140 ezer forintért vásárolta vissza

2023.01.05. 19:43
A már visszaszerzett Instagram-oldalán számolt be róla Hajdú Péter, hogy valaki feltörte a fiókját, amiért végül 140 ezer forintnyi kriptovalutát kellett kifizetnie. A műsorvezető közösségi oldalát cikkünk megjelenésekor 166 ezer ember követi.

Nehéz estéje volt Hajdú Péternek, nem sokat aludt a műsorvezető, ugyanis – mint arról közösségi oldalán is beszámolt – valaki feltörte a több mint 160 ezer követővel rendelkező Instagram-oldalát. Beszámolójából kiderült, hogy végül sikerült visszaszereznie a fiókját. Bejegyzését egy követőihez intézett jótanáccsal zárta:

Ne felejtsétek el: nagyon figyeljetek arra, hogy ki az üzenet feladója, és milyen linkre kattintotok rá!

– írta a műsorvezető.

A történtek után a Blikk felkereste a producert, aki elmondta, hogy egy valódinak tűnő üzenetet kapott egy, magát az Instagram technikai felügyeletének kiadó oldaltól, amely azt ígérte, ha rákattint egy webcímre, hitelesítik közszereplőként az oldalát, és megkapja a profilját igazoló kék pipát.

A lapnak beszámolt róla, hogy az először kért összeget átutalta, ám a csaló egyre több és több pénzt kért tőle.

Kriptovalutában kérte a pénzt, amivel viszont én nem rendelkezem, így egy barátomat kértem meg, hogy segítsen. Összesen háromszázötven eurót, tehát körülbelül száznegyvenezer forintot fizettem ki neki, de az utolsó utalás után sem kaptam vissza az oldalamat

– mesélte a lapnak Hajdú Péter.

Mint kiderült, a történtek után nyilvánossá tette a hekker telefonszámát és az általa ismert adatait, így rengeteg ismerőse és követője írt az ismeretlen tettesnek, hogy fejezze be, amit művel. Úgy nézett ki, hogy végleg elvesztette Instagram-oldalát a műsorvezető, így beletörődve a dolgokba, lefeküdt aludni. Reggelre azonban kellemes meglepetésre virradt, hiszen visszakapta közel tíz éve üzemeltetett közösségi oldalát.

Nem zárult könnyen a 2022-es éve sem Hajdú Péternek, a műsorvezetőt ugyanis karácsonykor újra leterítette a koronavírus. 2021 ősze után ismét elkapta a vírust, így karácsonyra kényszerpihenőre vonult. Az ünnepi kellékeket az orrspray és a lázmérő váltotta fel nála.