Meghalt a Terminátor-filmek színésze

GettyImages-1203004104
2023.01.07. 05:59

Earl Boen egyik családtagja pénteken arról informálta a TMZ-t, hogy a 81 éves színész elhunyt csütörtökön Hawaiin, a halálának okát azonban nem árulta el. A Variety később Boen és családja egyik barátjára hivatkozva azt írta, hogy a veterán karakter- és szinkronszínésznél 2022 őszén négyes stádiumú tüdőrákot diagnosztizáltak.

Earl Boent leginkább a Terminátor-filmekből ismerhette a közönség – Dr. Peter Silberman kriminálpszichológus karakterét játszva (akit legelőször a Michael Biehn által megformált Kyle Reese kihallgatására hívtak be) szerepelt a Terminátor – A halálosztó, a Terminátor 2 – Az ítélet napja és a Terminátor 3 – A gépek lázadása című moziban, de archív felvételeken a 2019-es Terminátor: Sötét végzet című filmben is feltűnt. Arnold Schwarzenegger mellett egyébként ő az egyetlen olyan színész, aki a Terminátor első három részében szerepet kapott. 

Az 1941. augusztus 8-án, New Yorkban született Boen a karrierje során kisebb-nagyobb szerepekben több tévésorozatban (San Francisco utcáin, Kojak, Wonder Woman), filmben (Agyban nagyMarslakó a mostohám, Halálra jelölve, Földönkívüli zsaru) és hangját kölcsönözve például a World of Warcraft és a Monkey Island videojátékokban is dolgozott. 2003-ban visszavonult a filmszínészettől, de szinkronszerepeiben továbbra is aktív maradt. Végül 2017-ben hivatalosan is felhagyott minden színészi tevékenységgel – írja a Metro.

Earl Boent felesége Cathy, lánya Ruby és unokái, Kimmy Abaricia és Kimo Harbin gyászolják. 

(Borítókép: Earl Boen. Terminátor 2. – Az ítélet napja. 1991. Fotó: Getty Images)