Bíróság elé állt Andrew Tate és testvére

K EPA20230110203
2023.01.10. 16:29

Megérkezett Andrew Tate és testvére egy romániai bíróságra, miután néhány héttel ezelőtt letartóztatták őket emberkereskedelem, nemi erőszak és szervezett bűnözés vádjával – értesült a The Independent.

Az influenszer ügyvédje szerint nincs bizonyíték a védencei ellen felhozott vádak alátámasztására. Eugen Vidineac, aki a testvérpárt képviseli, a Gandul román hírportálnak nyilatkozva elmondta, hogy a védelem nem kapott lehetőséget az ügy vádiratának áttanulmányozására.

Még a mai napig sem bocsátották rendelkezésünkre a bűnügyi nyomozati aktát, hogy ügyfeleink hatékony védelmét biztosítani tudjuk

– fogalmazott az ügyvéd.

Greta Thunberg és Elon Musk is beleállt

Amint arról már az Index is írt, a korábbi kick-boxolót és testvérét, Tristant múlt hónapban Romániában vették őrizetbe egy emberkereskedelem miatt indított nyomozás miatt.

A román hatóságok a testvérpár több mint ötmillió euróra becsült autógyűjteményét, valamint több ingatlanát is lefoglalták, köztük azt, ahol Andrew és Tristan lakott, és ahol állítólag hat fiatal nőt tartottak fogva. A rendőrség lefoglalt egy Bugatti Chiron, egy Rolls-Royce, két Ferrari és egy Porsche gépkocsit.

Letartóztatásukat illetően felmerült egy pletyka, miszerint egy pizzásdoboz buktatta le őket. A nagyszájú influenszert többek között a klímaaktivista Greta Thunberg és a világ leggazdagabb embere, Elon Musk is betalálta az eset után.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Rendőrök kísérik Andrew Tate-et és testvérét egy bukaresti bíróságra 2023. január 10-én. Fotó:  Robert Ghement / EPA / MTI)