Ellopták az Omega egyik aranylemezét

D MAR20150530032
2023.02.10. 09:44
Egy Facebook-csoportban kezdték árulni az Omega egyik aranylemezét, amellyel kapcsolatban a zenekar menedzsere kifejtette: a relikvia lopott lehet.

Illetéktelen kézbe került az Omega 1982-es aranylemeze, ami a napokban tűnt fel egy Facebook-csoportban. A hirdetésben feltehetőleg az egy évvel azelőtt, 1981-ben megjelent Az arc című kiadványt szerette volna értékesíteni a felhasználó, aki eltulajdoníthatta a relikviát. A Bors szerint a meghirdetett aranylemez egykor Kóbor Jánosé lehetett, és valószínűleg az Omega stúdiójából lophatták el. A lap megkereste a zenekar menedzserét, Trunkos Andrást is, aki már tudomást szerzett a hírről.

Hogy őszinte legyek, én csak hallomásból tudom, hogy valaki hirdette az egyik Omega-aranylemezt, ami szerintem is Az arc lehetett. A hirdető már levette a posztot. Én felvettem a kapcsolatot Mecky özvegyével és az első családjával is, de senki sem tudja, hogyan kerülhetett a lemez egy ismeretlenhez

– fejtette ki. 

Ahogy Trunkos a lapnak megjegyezte, Kóbor nem otthon tartotta a relikviáit – bár nagy becsben tartotta őket –,  ezért nem tűnhetett fel senkinek, hogy eltűnt valamelyik. Hozzátette, az is meglehet, hogy az eladásra kínált aranylemez csak hamisítvány, azonban gyanúsnak véli, hogy a hirdetés eltűnt a csoportból azt követően, hogy a Bors megkereste a hirdetőt.

A felhasználó annyit közölt a lappal, már nincs nála a lemez, és a további megkeresésekre már nem reagált, viszont a Facebook-bejegyzést letörölte. A kommentek között egy érdeklődő azonban elárulta, a hirdető 500 ezer és 1 millió forint közötti összeget remélt a relikviáért cserébe, amelyet a lap szerint már tavaly is eladásra kínálhatott. 

(Borítókép: Kóbor János. Fotó: Marjai János / MTI)