Steven Spielberg: Tom Cruise mentette meg Hollywood s*ggét

GettyImages-115400538
2023.02.15. 10:39
A többszörös Oscar-jelölt Fabelman család rendezője az Oscar-jelöltek számára szervezett ebéden futott össze Tom Cruise-zal, melyről egy videófelvétel is készült.

Nem titok, hogy Steven Spielberg az elmúlt években rendkívül kiábrándult Hollywoodból és magából a filmiparból is, szerinte ugyanis a szakma rendkívül rossz irányba halad – szerencséjére azonban még talál olyan alkotásokat, melyek az ő érdeklődését is felkeltik.

A Fabelman család rendezője az Oscar-jelöltek ebédjén találkozott Cruise-zal, ahol gratulált a 60 éves színésznek, amiért sikerült visszahoznia tavaly a közönséget a mozikba.

Megmentetted Hollywood seggét. És talán megmentetted magát a mozizást is. Komolyan mondom. A Maverick talán megmentette az egész moziipart

– idézte Spielberg szavait a Deadline.

A Top Gun: Maverick tavaly valóban hatalmas siker volt, 2022 májusa óta több mint 1,48 milliárd dolláros bevételt termelt, ezzel pedig a második legjövedelmezőbb alkotás lett az évben, egyedül csak a 2,2 milliárdos Avatar: A víz útja tudta megelőzni.

Nem bánja, hogy lemondott a Harry Potterről

Egy másik interjúban Spielberg arról is beszélt, hogy egyáltalán nem bánta meg, hogy visszautasította a Harry Potter és a bölcsek kövének rendezői ajánlatát, amely megalapozta az egész franchise-t.

Több olyan film is volt, amit inkább nem csináltam meg. Felajánlották például a Harry Pottert, de úgy döntöttem, hogy visszautasítom az első filmet, hogy a következő másfél évet alapvetően a családommal, a felnövekvő kisgyerekeimmel tölthessem

– magyarázta Spielberg az RRR rendezőjének, S. S. Rajamoulinak egy beszélgetés során.

Spielberg később hozzátette, hogy egy nagyon nagy franchise-t áldozott fel, visszatekintve azonban egyáltalán nem bánja döntését, azt a másfél évet ugyanis, amit akkor a családjával tölthetett, semmi sem kárpótolhatná.

(Borítókép: Steven Spielberg és Tom Cruise 2005. június 23-án. Fotó:  Carvalho / FilmMagic / Getty Images Hungary)