Kikészítették az Amerikai pite sztárját, azt hitte, totális csőd lesz a film

2023.02.18. 15:49
Az Amerikai pite színésznője, Shannon Elizabeth egy podcastben mesélt arról, mi zavarta legjobban az 1999-es film forgatása közben, és hogyan érte el a kívánt fizetést a 2001-es folytatásban.

Shannon Elizabeth még 1999-ben robbant be a köztudatba, mikor a szexuális vágytól túlfűtött Amerikai pite sorozat első részében ő játszhatta Nadiát, a cseh cserediákot.

A filmben Jimet alakító Jason Biggs célja, hogy vele veszítse el szüzességét, mielőtt befejezi a gimnáziumot. Elizabethnek ez a szerep hozta meg a hollywoodi sikert, és bár a férfi nézők jelentős részének feledhetetlen alakítást nyújtott, ő maga negatívan emlékszik vissza a szerepre – nem a túlzott szexualitás, hanem a tönkretett akcentusa miatt.

Ahogy a Variety is megírta, a színésznő egy podcastben mesélt arról, mik az emlékei az első Amerikai pitével kapcsolatban, és milyen elvárásokkal futott neki a második rész forgatásának.

Amikor az Amerikai pitét készítettük, behívtak utószinkronra. Azt mondták, »most játsszunk az akcentussal«, elkezdtem mondani valamit, ők meg erre azzal jöttek, hogy »oké, tegyél bele egy kicsit kevesebb akcentust«. Nem értettem, miért szórakoznak ennyit a kiejtésemmel, nagyon keményen dolgoztam rajta a beszédtanárommal

– mesélte a színésznő.

Minden barátomnak azt mondtam, hogy ez a film sz*r lesz, mert annyit szórakoztak az akcentusommal. Úgy voltam vele, hogy tönkreteszik, szóval senki se nézze meg. Az utószinkron után összetörtem… egy csomó ember azt mondta, hogy szörnyű volt a kiejtésem, én meg azt, hogy persze, hiszen elcs*szték, nem hagyták, hogy azt csináljam, amit szerettem volna

– tette hozzá Shannon Elizabeth.

Bár az első filmért csupán pár ezer dollárt kapott a színésznő, elmondása szerint ezzel semmi gondja nem volt: mivel akkor mutatkozott be Hollywoodban, ez természetes jelenségnek számít ilyenkor. A 2001-es második rész forgatásakor azonban már más szelek fújtak, így Elizabeth is bátrabban nyúlt a bödön mélyére.

Rengeteg ajánlatot utasítottam el. Az ügyvédem, a menedzserem, sőt még az ügynököm is azt hitte, hogy megőrültem. Rá akartak venni, hogy mondjak igent. Én mégis nemet mondtam. Nem tudom, miért – szerintem volt egy összeg a fejemben, és úgy éreztem, hogy azt ki kéne fizessék, így eltoltam addig

– fogalmazott.

Végül a színésznő megkapta a munkát, valamint a 2012-es (sokadik) folytatásban is feltűnt egy rövid szerepben, így egyfelől sikerült rábírnia a stúdiót arra, hogy fizessen, plusz – akarva vagy akaratlanul – az első filmes sérelmét is behajtotta rajtuk.