Bangó Margit kontrollja tökéletes eredményt hozott, legyőzte a rákot

DACSA20221002021
2023.02.28. 15:25 Módosítva: 2023.02.28. 15:25
A legújabb kontrollvizsgálaton is tünetmentesnek bizonyult, másodszor is legyőzte a rákot Bangó Margit. A 72 éves Kossuth-díjas előadóművész korábban több műtéten és kemoterápiás kezelésen is átesett a betegség miatt, amely reméli, immáron a múlté.

Nehéz időszakon van túl, az elmúlt időszakban háromszor is műtéten esett át Bangó Margit, miután tavaly másodszor is kiújult rákos megbetegedése. 

Az előadóművész rákja 2022 nyarán újult ki, ami miatt műtétet hajtottak végre rajta, majd kemoterápiás kezelést is kapott. A Kossuth-díjas Bangó szeptemberben azt mondta, hogy a mostani, harmadik műtét már jól sikerült, pozitív lett az eredmény, mert a két első műtétnél rosszindulatú daganat volt, a harmadiknál viszont szerencsére jóindulatú volt az elváltozás.

Bangó Margit akkor sorstársainak úgy üzent:

Aki beteg, legyen hite! Isten az orvosok orvosa. Hogyha azt mondja egy doktor, vagy kettő, hogy nem tud meggyógyulni, az nem igaz. Az élő bizonyíték erre én vagyok. Másodszor győztem le a rákot, itt vagyok, teszem a dolgomat. Fellépek, járok vidékre is, ugyanolyan elánnal énekelek, mint mindig. Ebből nem tudok engedni.

A művész azóta is rendszeresen jár kontrollra, ahol múlt héten ismét jó híreket kapott orvosaitól, kiderült, hogy minden eredménye tökéletes – számolt be a hírről a TV2 Mokka című műsora. 

Másodszor birkóztam meg a rákkal, de vége. Természetesen továbbra is lesznek kontrollvizsgálatok, amiket szigorúan be fogok tartani, de a rák eltűnt

– mesélte a friss eredményekről. 

A Bangó Margittal készített teljes interjú itt tekinthető meg. 

(Borítókép: Bangó Margit a Csináljuk a fesztivált! című műsor ötödik elődöntőjén 2022. október 2-án. Fotó: Kovács Anikó / MTI)