Eladó Florida legdrágább luxusvillája, amely egy privát szigeten terpeszkedik

2023.03.29. 14:24
Egy Palm Beach-i magánsziget lehet a Floridában valaha eladott legdrágább ingatlan, amint valaki kifizeti a 218 millió dollárt, amit kérnek érte.

Todd Michael Glaser területfejlesztő partnereivel még 2021-ben vásárolta meg a 10 Tarpon Isle 10 szám alatt fekvő szigetet – Palm Beach egyetlen magánszigetét –, akkor még potom 85 millió dollárért – olvasható a CNBC cikkében.

Építettek ide egy vadonatúj villát, a már itt lévő egyszerű – még a 1940-es években készült – épületet vendégházzá alakították át, tettek hozzá egy hatalmas medencét, teniszpályákat és egyéb luxusszolgáltatásokat.

Most pedig elérkezett az idő, hogy az így összeállt privát paradicsom új gazdára találjon.

Habozás nélkül kifizettem azt a 85 millió dollárt, mert ilyen területből csak ez az egyetlen egy létezik” – mondta Glaser, aki ezt a fajta befektetést ugyanolyannak látja, mint amikor nívós művészeti alkotások vagy ritka autók cserélnek gazdát csillagászati összegekért.

Az új főépület végül több mint 9000 négyzetméteres lett. A vendégházzal, a teniszpavilonnal és a többi kiegészítővel együtt az ingatlan most már több mint 21 000 négyzetméteres lakóteret foglal magába.

A villában 11 hálószoba és 15 teljes fürdőszoba is található.

Ezt a házat olyasvalaki veszi meg, aki arra vágyik, hogy övé legyen Palm Beach egyetlen privát szigete – magyarázta Glaser.

Egy olyan ember, akinek az kell, ami senki másé nem lehet, amit trófeaként mutogathat.

Glaser szerint az ingatlan megvásárlása remek befektetés, ami öt év múlva még boldogabbá teszi a szerencsés tulajt, mivel az illető életre szóló büszkeségre tesz vele szert.

Az Indexen korábban írtunk róla, hogy lenyűgöző és roppant drága luxusingatlanból Kelet-Közép-Európában sincs hiány. Több száz éves vagy épp vadonatúj, netán még csupán tervrajzon létező kastély, villa vagy penthouse-lakás, rengeteg mindenből lehet választani, csak bírja az ember pénztárcája.