George Clooney jól beégette Johnny Deppet és Mark Wahlberget

GettyImages-93515661
2023.04.20. 14:48
A színész egy filmfesztiválon árulta el, hogy a 2001-es Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi című film egyik szerepét több híres világsztár utasította vissza, amit azóta bánnak.

George Clooney a 2023-as TCM Classic Film Festival vendége volt a napokban, ahol interjút is adott, visszaemlékezve karrierje egyik legsikeresebb filmjére, az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmire. Az Oscar-díjas színész a filmmel kapcsolatban kifejtette: Johnny Depp és Mark Wahlberg is visszautasította Linus Caldwell szerepét, amelyet végül Matt Damon kapott meg, így ma már csak bánkódhatnak miatta.

Néhány nagyon híres embert is megkerestünk, azt mondták, szó sem lehet róla. Mark Wahlberg, Johnny Depp. Voltak mások is. Én csak azt a rohadt Batmant bánom

jegyezte meg a színész.

Ahogy Clooney kifejtette: a film rendezője, Steven Soderbergh épp az Erin Brockovich – Zűrös természet és a Traffic filmen munkálkodott, amelyekért a 73. Oscar-gálán jelölést kapott. A legjobb rendező kategóriában a Trafficért oda is ítélték neki az aranyszobrot, így sokan szerettek volna együtt dolgozni vele. Clooney mellett a filmfesztiválon nyilatkozott Soderbergh is, aki megjegyezte: bár Wahlberg és Depp kikosarazta őket, sok híres színész mondott igent nekik, köztük Brad Pitt, Andy Garcia és Julia Roberts.

Az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi a megjelenését követően franchise-zá vált, és további három film követte: az Ocean’s Twelve – Eggyel nő a tét, az Ocean’s Thirteen – A játszma folytatódik és legutóbb az Ocean’s 8 – Az évszázad átverése

(Borítókép: George Clooney 2009. november 30-án. Fotó: Jason Merritt / Getty Images)