Bevonult a börtönbe Galambos Lajos

MG 7218
2023.04.26. 11:47
A zenésznek eredetileg februárban kellett volna megkezdenie a börtönbüntetését. Többször is megtámadta a döntést az egészségügyi állapotára hivatkozva. Végül az Alkotmánybírósághoz fordult, de a bevonulást így sem kerülhette el. Kecskemét helyett Baracskán kellett jelentkeznie.

Lapunknak megerősítette a hírt a trombitás ügyvédje, Csontos Zsolt, hogy Galambos Lajos szerda délelőtt 10 órakor bevonult a baracskai büntetés-végrehajtási intézetbe. 

A védő elmondása szerint az Alkotmánybíróságnál benyújtott panaszra egyelőre nem érkezett reagálás.

Mint ismert, Galambos Lajost még 2022 decemberében ítélték másodfokon három év hat hónap szabadságvesztésre, amelynek letöltését február 15-én kellett volna megkezdenie a kecskeméti börtönben. A trombitásnak időközben súlyos betegsége lett, erre hivatkozva nem vonult be február közepén a büntetés-végrehajtási intézetbe, pedig népes tömeg várta ott. Ehelyett egy erdő szélén fotózták le egy kisbusz társaságában.

Kétszer is nekifutott védőjével a halasztásnak, de azt másodjára is elkaszálta a bíróság. Legutóbb már írtunk arról, hogy a Budapest Környéki Törvényszék másodfokon is helybenhagyta a döntést, ezért a zenésznek börtönbe kell vonulnia.

A bevonulást dátumát sajtóhírek szerint nem akart megosztani a nyilvánossággal, mert nem akartak, hogy arról képek szülessenek. Az utóbbi napokban már csak családjával és nagyon közeli barátaival tartotta a kapcsolatot, igyekezett rájuk koncentrálni.

Eközben eladósorba került a híres mocsai birtoka is, ami jelenleg a második legdrágább ingatlan a hazai kínálatban. A Boldogasszonypusztán álló kastélyért nagyjából 5 milliárd forintot kér az eladó, ám az összeg naponta változik. A vételiárat ugyanis eredetileg euróban adták meg, így a magyar valuta helyett akár 13 millió euróért is megveheti az új tulajdonos. 

(Borítókép: Galambos Lajos 2017. június 7-én. Fotó: Velvet)