Hatezer motoros lepi el Budapest útjait június végén

2023.05.04. 11:35
Kevesebb mint 50 nap van hátra a nyitányig, hamarosan a magyar fővárosban ünnepli 120. születésnapját a Harley-Davidson – az amerikai motorkerékpár-gyártó múltját stílusosan, négynapos fesztivállal, zenével, étellel és a motoros kultúra elhagyhatatlan elemeivel celebrálja. A nem mindennapi rendezvényt Budapest központjában, a Puskás Aréna Parkban rendezik meg június 22–25. között, ahova a rendezők minden európai motorost, márkatársakat és rajongókat is szeretettel várnak egy közös bulizásra.

A fesztivál rendezői ugyan a zenei fellépők és a programok nagy részét már korábban közzétették, szerdai eseményükön a teljes napokra lebontott programot is az érdeklődők és a sajtó képviselői elé tárták, ráadásul további, eddig sosem hallott tudnivalókkal álltak elő a Harley-Davidson magyarországi főhadiszállásán, Budapesten.

A helyszínre megérkezve már a Metallica Enter Sandman című ikonikus száma fogadott, ami minden bizonnyal nem sokszor esik meg egy újságíró életében, az egy négyzetméterre jutó szakállak és Harley-Davidson bőrdzsekik pedig csak még jobban megerősítettek abban, hogy jó helyen járunk.

Az esemény fő szervezője a Dakar-ralik tapasztalt résztvevője, Szalay Balázs autóversenyző, aki a rendhagyó, baráti hangulatú sajtótájékoztatón elmondta, hogy június 22. és 25. között naponta közel 80 programmal várja a látogatókat a fesztivál, amelyen hat színpadon összesen 55, élő zenés fellépő koncertjei szórakoztatják majd a motorozás szerelmeseit és az érdeklődő laikusokat is.

 A fesztiválon lesz emellett

  • 5 kiállítás a Harley-Davidson elmúlt 120 évének motorjaival, egyedi járgányokkal és magyar veterán csodákkal,
  • 4-féle tesztmotorozási lehetőség,
  • 15 ingyenes családi játék,
  • 7 adrenalinnövelő játék felnőtteknek,
  • 4 kaszkadőr-show,
  • 5 extrémsport-bemutató,
  • 4 film a kertmoziban,
  • 3 divatbemutató,
  • 3 cirkuszi előadás,
  • 3 bűvészshow,
  • 1 tűzijáték
  • és food truck show is.

A fő szervező szerint a sokszínű, egész napos programok nemcsak az európai Harley-közösség, hanem a nem motoros közönség számára is szórakoztatóak lesznek.

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a márka 120. születésnapját itt, Budapesten ünnepelhetjük meg, ami hatalmas megtiszteltetés. Aki még nem vett jegyet, mindenképp tegye meg mielőbb, hiszen naponta 80 programmal, napi három nagyszínpados fellépővel és összesen 55 zenekarral készülünk a látogatók számára, akik emellett temérdek nappali szabadidős és szórakoztató programon is részt vehetnek majd

– mondta az eseményen Szalay Balázs, aki hozzátette, naponta körülbelül 50 ezer vendéget várnak a fesztiválra.

A fesztiválon kívül a fővárosba érkező motorosközösség egy felvonulást is tart a szombati parádé során

a rendezők számításai szerint körülbelül 6000 motoros halad majd el Budapest főbb nevezetességei előtt, ami miatt előre is a budapesti lakosok türelmét és megértését kérik a szervezők.

A részletes program napi lebontásban a hd120budapest.hu oldalon található.