Műsorváltozás lesz a TV2-n, Suhajda Szilárdra emlékezik a csatorna

2023.05.31. 15:35
Módosította szombati műsorrendjét a TV2, így a korábbiakkal ellentétben június 3-án este nyolc órakor a 2015-ös Everest című filmet tűzi képernyőre a csatorna – ezzel emlékezve Suhajda Szilárdra.

Az Everest című brit filmdráma történetét valós események ihlették, amelyben az 1996-os Mount Everest katasztrófában több hegymászó életét vesztette. A Jason Clarke, Josh Brolin, Sam Worthington, Jake Gyllenhaal, Keira Knightley, Emily Watson, Martin Henderson és Michael Kelly főszereplésével készült mozi két különböző expedíció elképesztő útját mutatja be.

Embert próbáló küzdelmek, harc a túlélésért, példa a kitartásról, melyben életük szenvedélye a legdurvább rémálommá válik 

– olvasható a TV2 által kiadott közleményben.

Ahogy arról az Index is beszámolt, hosszú keresés után sem találta meg Suhajda Szilárdot az utána küldött mentőcsapat, így befejezték a keresését. A döntést az eltelt időre, az időjárási és terepviszonyokra hivatkozva hozták meg, mert szerintük már nem volt esély arra, hogy élve leljenek a hegymászóra.

Suhajda Szilárd sátrát a 4-es táborban találták meg, körülbelül 7950 méteren. Az ott talált tárgyakat levitték, a holttestet viszont hiába keresték, nem találták, így az a család kérésére mindenképpen a hegyen marad. A 40 évesen eltűnt hegymászóra május 30-án, kedden emlékeztek meg a Szemlő-hegyi-barlang fölötti Kessler Hubert parkban. A Suhajda Szilárddal kapcsolatos további híreinket ide kattintva olvashatja el.  • Tippek
  • Biztosítás