18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szexuális zaklatással vádolják a neves DJ-t, Paul Oakenfoldot

2023.06.04. 11:21
Egykori asszisztense perelte be Paul Oakenfoldot, aki állítása szerint több alkalommal is az ő jelenlétében végzett önkielégítést. A benyújtott bírósági dokumentum alapján ez már az első munkanapjától kezdve visszatérő probléma volt.

A Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon pénteken benyújtott kereset szerint a brit trance DJ-nek, Paul Oakenfoldnek – aki korábban olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Britney Spears, a U2 vagy a Rolling Stones – komoly vádakkal kell szembenézni. Korábbi asszisztense, az akkor 23 éves Jane Roe ugyanis beperli őt, illetve korábbi munkaadóját, a New Frequency Managementet, a Paul Stepanek Managementet és több meg nem nevezett vádlottat állítólagos szexuális zaklatás és munkahelyi jogsértések miatt. A fiatal nő 25 ezer dollárt, azaz jelenlegi árfolyamon körülbelül 8,6 millió forintot meghaladó kártérítést követel. 

A dokumentum szerint Roe-t 2022 októberében kezdte alkalmazni a New Frequency Management, majd később a lemezlovas személyi asszisztense lett, amelyért óránként 20 dollárt kapott. A fiatal nő elmondása alapján már az első munkanaptól kezdve azt érezte, sarokba van szorítva, mivel a DJ szándékosan végzett önkielégítést előtte, amikor épp csak kettesben voltak az otthonában. Hozzátette, ez négyszer is megtörtént, és egyre hosszabb ideig kellett eltűrnie – írja a Deadline.

Az egyik alkalommal például akkor nyúlt magához Oakenfold, amikor Roe mellett ült az autóban az anyósülésen, és hazafele tartottak a postától. A felperes a félelemtől sokkos állapotba került, így 2022 novemberében jelentette a zaklatást a Frequency Management vezérigazgatójának, Paul Stepaneknek, majd két nappal később titoktartási megállapodást írtak alá. A benyújtott bírósági irat szerint Roe azért ment ebbe bele, hogy megtarthassa munkahelyét a Frequency Managementnél, így más ügyfeleket kapott, ám egyre kevesebb munkát szántak neki. 

Míg végül 2023. március 13-án arról tájékoztatták, hogy munkahiány miatt elbocsátják a cégtől, viszont Roe azt állítja, amiatt rúgták ki, mert jelentette Oakenfold viselkedését.

Az alperesek nem jogos indokkal mondtak fel a felperesnek, hanem megtorlásul a felperes fent említett szexuális zaklatással kapcsolatos panaszaiért, törvénysértően

– áll a keresetben.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.