Gryllus Dorka is beszállt a Nagy Ervin és Rákay Philip közti vitába

DSC0080
2023.06.08. 12:21
Nagy Ervin és Rákay Philip között több napja tartó szóváltás alakult ki, amelybe most Gryllus Dorka is bekapcsolódott.

Mint megírtuk, a közösségi médiában feszült egymásnak Nagy Ervin és Rákay Philip. A producer azt nehezményezte, hogy a pedagógusok mellett kiálló tüntetésen a színész azt mondta: ha Párizsban lennének, már lángolna a város. Rákay szerint ha a francia fővárosban élnénk, a rohamrendőrök már rommá verték volna a tüntetőket.

A producer ezt követően azt írta Nagy Ervinnek, hogy ha még ezek ellenére is oda vágyik, senki nem tartja őt vissza, hiszen „Schilling Árpád és Sárosdi Lilla nevű kollégáid is gigantikus karriert futottak be arrafelé: árufeltöltők egy helyi kisboltban”.

Erre reagált most Gryllus Dorka, aki a Facebook-oldalára feltöltött videóban azt mondta, nem tudja, honnan szedte Rákay Philip ezeket az információkat, mert tévesek. A színésznő felsorolta, hogy Schilling Árpád az elmúlt években több európai nagyvárosban is rendezett, Sárosdi Lilla pedig öt színházi projektben vett részt, négy különböző társulattal, mindegyikben francia nyelven játszott.

Szerintem legyünk rájuk büszkék, hogy ilyen sokat értek el magyar művészként a világban, szerintem erre az egész ország büszke lehet, szerintem legyél rá te is büszke!

– mondta Gryllus Dorka.

Nyílt levélben feszültek egymásnak

A producer kijelentését Nagy Ervin sem tudta szó nélkül hagyni, aki egy nyílt levelet fogalmazott meg a producer felé. A színész a közösségi oldalán azt írta, hogy Rákay Philipnek pár nappal ezelőtt lett volna lehetősége személyesen is megosztani a véleményét, de nem élt ezzel.

Akkor érdekes módon továbbvonultál, mint Gőgös Gúnár Gedeon. Úgy viselkedtél, mint az egyszeri csivava, aki a gazdi kezében veszettül csahol, ám mihelyt a flaszter valóságára kerül, ijedtében maga alá piszkít

– fogalmazott a színész.

Rákay Philip erre szintén egy nyílt levélben válaszolt, amelyben azt írta, fel kéne oldani a Nagy Ervinben „szunnyadó kognitív disszonanciát”, mert nem mindegy, hogy „Gőgös Gúnár Gedeonként” vonult, vagy „maga alá piszkító csivavaként”. 

A producer bejegyzésében többek között a szolidaritásról, arról, hogy miért járatja gyerekeit nemzetközi iskolába, valamint az „aranymercik többszöri emlegetéséről”, a magyar filmkultúra rendszerváltás utáni állapotáról és a tanárok, illetve az oktatás helyzetéről is írt.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)  • Biztosítás