Komoly baki történt a Magyarország Szépe versenyen

2023.06.12. 11:45
A vasárnap esti Miss World Hungary szépségverseny eredményhirdetésekor összecserélték az első és a második udvarhölgy koronáját.

Amint arról az Index is beszámolt, vasárnap este rendezték a Magyarország szépe döntőjét, a nézők a Duna TV-n követhették élő adásban a műsort. A finálét Hacsi Boglárka nyerte meg, így ő képviselheti Magyarországot a nemzetközi Miss World versenyen.

Az első udvarhölgy címet Szabó Orsolya, a második udvarhölgyét Novák Zafír Bella kapta, azonban a korábbi versenyek fotóival összevetve 

a második és a harmadik helyezett koronáját eredményhirdetéskor a vasárnapi élő adásban felcserélték.

A hibát később korrigálták, és születtek olyan fotók is, amelyeken már a megfelelő korona van a lányok fején.

A verseny 2023-ban, egy rövid kényszerszünet után tért vissza. Május közepén még 20 versenyzőt mutattak be, de közülük négyen kiestek, így a döntőbe már csak 16-an kerültek be.

A szépségverseny szabályai szerint a zsűritagok – mások mellett Rogán Cecília és Sarka Kata versenyigazgatók, valamint Kárász Róbert, a Duna Médiaszolgáltató kreatívigazgatója – szavazatainak összesítése után a legtöbb pontot szerző versenyző nyeri el a Miss World Hungary címet és a lehetőséget, hogy részt vegyen a Miss World nemzetközi szépségverseny döntőjén. A győztes egy évig viselheti a címet, emellett jószolgálati munkájának részeként a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat arca lesz.

A 2021-es, valamint a 2019-es műsorban is az első udvarhölgy viselte a nagyobbik koronát: 

A nemzeti döntőt Somossy Barbara és Csitári Gergely vezette; a versenynek hagyománya van a közmédiában, a Miss World Hungary döntője 2014 óta itt látható.