18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Azért imádkoztak, hogy elmaradjon a Rammstein koncertje

2023.06.14. 15:38
A Rammstein énekese, Till Lindemann elleni, szexuális zaklatásról szóló vádak ellenére az együttes európai turnéja tovább zakatol, ahogy a hírek szerint nyomozás sem indult eddig az ügyben. A zenekar júliusban így várhatóan két estén át szórakoztathatja majd a magyar közönséget.

Napok óta tetőzik a Till Lindemann körül kialakult botrány, akit egy rajongója, a 24 éves Shelby Lynn vádolt meg szexuális zaklatással. A fiatal lány állítása szerint az énekes és csapata május 22-én, a zenekar európai turnéjának első állomásán, Vilniusban kábítószert kevert az italába.

Ő a nulladik sorból, kvázi a színpadhoz legközelebb eső helyről élvezhette a fellépést. Úgy emlékszik, egy Alena Makeeva nevű nő választotta ki a szerencséseket, köztük őt is, és állítólag az Instagramon keresztül vette fel vele a kapcsolatot, majd meghívta egy WhatsApp-csoportba. A koncertet követő after partyra szintén hivatalos volt, ahol találkozott Lindemann-nal, aki elmondása szerint szexelni akart vele, majd amikor ezt visszautasította, agresszívan viselkedett.

Mint Lynn a közösségi oldalain kifejtette, amiatt gyanakszik arra, hogy kábítószert tehettek az italába, mivel az este egy részére nem emlékszik, illetve a koncert másnapján egy órán át hányt, és zúzódásokat fedezett fel a testén. 

A sérüléseiről később több képet is megosztott az interneten, és feljelentést tett az ügyben, aminek hatására több nő is előállt a történetével, szexuális zaklatással vádolva az énekest. Azóta már kiadott egy nyilatkozatot a zenekar, elutasítva a vádakat, illetve megerősítve, nem tudnak arról, hogy hivatalos vizsgálat folyna az ügyben.

A zaklatási botrány utórengései viszont igen jelentősek voltak, mivel a kiadója megszakította a kapcsolatot Lindemann-nal, ahogy a Rossmann sem árusítja már tovább a német banda által jegyzett parfümöt. 

Nem áll meg a turné

A legtöbb rajongó attól tartott, a történtek kihatással lesznek a turnéra, így esetleg elkaszálhatják a júliusban esedékes két budapesti koncertet, ám nem úgy tűnik, hogy ez lesz a végkifejlet.

A zaklatásról szóló hír napvilágra kerülését követően is telt házas koncerteket adott a banda, köztük Münchenben, ahol 60 ezer ember előtt léptek fel. Korábban arról lehetett olvasni a német sajtóban, hogy a botrány miatt sokan árulják a jegyüket, azonban  ennek a koncerteken nem sok jelét lehetett látni.

A nulladik sort és az after partyt ugyanakkor betiltották, illetve nem használták az óriási péniszágyút a színpadi elemek közül, és a Pussy nevezetű dalt is kiszedték a setlistből – kérdéses, hogy a többi turnéállomás esetében is így lesz-e. 

A banda június 14-én, szerda este a szlovákiai Trencsénben, pontosabban az ottani reptéren fog koncertezni, amire 40 ezer nézőt várnak. A Paraméter információi szerint azonban nem mindenki örül a Rammstein érkezésének.

A hívők istenkáromlónak minősítették a zenekart, és a helyi római katolikus templomban megbocsátásért esedeztek, illetve azért imádkoztak, hogy elmaradjon a fellépés. A trencséni állomást akkora érdeklődés övezi, hogy a rendőrség közlekedési útmutatót tett közzé, és közel száz rendőr felügyel majd a rendre a koncert alatt. 

Ha minden a terv szerint halad, a magyar közönség július 11-én és 12-én találkozhat a bandával a Puskás Arénában. Ám előttünk még hátravan a két berni, a madridi, a lisszaboni, a padovai és a két groningeni fellépés. 

Nincs nyomozás az ügyben?

A zenekar zaklatási vádakkal kapcsolatban kiadott közleményében már úgy fogalmazott, nem tudnak arról, hogy hivatalos vizsgálat folyna az ügyben, ami a Bild információi szerint valóban így lehet. Ahogy a német lap megírta, a vilniusi rendőrség egyelőre nem indított eljárást Lindemann ellen, azonban Shelby Lynn panaszt nyújtott be ezen döntéssel szemben.

Tegnap benyújtottam egy írásos kérvényt. Hozzáférést kértem a fájlokhoz is. Nagyon felzaklatott, ahogy a litván rendőrség eljárt

– mondta a Die Weltnek Lynn.

vilniusi rendőrség ugyanakkor azt közölte a Bilddel, nem tudnak Shelby Lynn panaszáról. Míg a vilniusi államügyészség megerősítése szerint jelenleg a rendőri határozattal foglalkoznak, amelyet még jóvá kell hagynia az ügyészségnek is.