Mads Mikkelsen visszatér Hannibal Lecterként?

2023.06.18. 15:15
A legújabb Indiana Jones-film, az Indiana Jones és a sors tárcsája premierjén Los Angelesben Mads Mikkelsen, aki a film főgonoszát alakítja, arról nyilatkozott, nincs kizárva, hogy visszatér sikersorozatával, a Hanniballal.

A filmek szerelmesei között kevés embernek kell bemutatni az emberevő Hannibal Lectert. A karakter, akit Thomas Harris alkotott meg, 1981-ben jelent meg A vörös sárkány című könyvben. Lecter igazi térhódítása mégis a feledhetetlen kultklasszikusban tetőzött, A bárányok hallgatnakban.

Az eredetileg 1988-as regény 1991-es filmadaptációját a mai napig a legjelentősebb mozis alkotások között tartják számon. A szerep megformálásáért Anthony Hopkins Oscar-díjat kapott, és a filmtörténelem harmadik olyan alkotása lett, amely bezsebelte mind az öt legrangosabb díjat: a legjobb film, a legjobb rendezés, a legjobb férfi és női főszereplő, valamint forgatókönyv – esetünkben adaptált – kategóriában.

Új bőrben a régi karakter

Ez a jelentős karakter került új köntösbe, amikor a 2013–2015 között futó bűnügyi sorozat, a Hannibal elindult, ahol Anthony Hopkins karakterét a szintén neves színész, Mads Mikkelsen örökölte meg. Bár a széria három évad után befejeződött, Mikkelsen az új Indiana Jones-film bemutatóján arról mesélt, nem kizárt, hogy újból visszatérhet az emberevő doktor szerepébe.

Van rá esély. Az egész azon múlik, hogy megtaláljuk-e a megfelelő felületet a sorozatnak... Természetes, hogy lassan kifutunk az időből. Nem várhatunk húsz évet, de ha a következő időszakban valaki talál számára egy új otthont, akkor szerintem mind készen állunk, hogy visszatérjünk

– mesélte a Deadline kérdésére Mikkelsen.

A színész, aki az Indiana Jones és a sors tárcsájában az aktuális fő ellenséget alakítja, beszélt arról is, hogy ő némileg másként látja a negatív karaktereket, mint a többség:

Senki sem úgy kel fel reggel, hogy mostantól én leszek a rosszfiú. Ezek az emberek a saját világukban jónak látják magukat.

Ezzel szemben a film rendezője, James Mangold már némileg polarizáltabbnak tekinti Mikkelsen szerepét, és szerinte a dán színész kimagaslóan jó a negatív karakterek megformálásában. Azt mondja, a közönség erről most első kézből megbizonyosodhat.

Folyton azt kérdezik tőle, hogy miért szeret annyira a rosszfiú bőrébe bújni, de azt hiszem, hogy erre most tökéletes választ ad mindenkinek a filmben – mivel szimplán baromi jól csinálja

– fogalmazott a rendező.