Rihanna komoly üzenetet küldött a világbank elnökének

2023.06.21. 11:55
A barbadosi énekesnő Twitter-oldalán posztolt egy üzenetet az Egyesült Államok pénzügyminiszterének és a Világbank Csoport elnökének. Rihanna arra kéri őket, hogy kötelezzék el magukat olyan pénzügyi reformok mellett, amelyek segítséget nyújtanak a klímaválság kezelésében.

A kilencszeres Grammy-díjas énekesnő Twitter-oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben Janet Yellen, az Egyesült Államok pénzügyminisztere és Ajay Banga, a Világbank Csoport elnöke segítségét kéri, hogy nagyobb volumenű előrelépést érjenek el a klímakatasztrófa megelőzésében – osztotta meg a Rolling Stone magazin. Bejegyzésében arról ír, hogy:

Határozott elköteleződésre van szükségünk a pénzügyi és adósságreformok mellett.

Az énekesnő posztjában kiemeli, hogy Barbados miniszterelnöke, Mia Mottley is nyíltan kiáll az ügy mellett, ezért szeretné, ha a nemzetközi gazdaság kulcsfontosságú vezetői is ugyanígy tennének.

A hírnév előnye

Rihanna szeretné felhívni a figyelmet a klímaváltozás okozta problémákra, kiemelt hangsúlyt fektetve azokra a területeire a világnak, amelyek a legjobban szenvednek a problémától. Az általa alapított 2012-es Clara Lionel Foundation az Egyesült Államok és a karibi térség olyan helyeit igyekszik segíteni, amelyek a leginkább kiszolgáltatottak a klímaválság okozta szélsőséges természeti csapásoknak.

Az énekesnő csatlakozott a Global Citizen egyik kezdeményezéséhez, a Power Our Planet akcióhoz. A Citizen célja, hogy olyan zenészekkel dolgozzon közösen, akiknek a befolyását felhasználva képes nagyobb tömegekhez eljutni és változást elérni.

A Power Our Planet kezdeményezést áprilisban indították el,

ami – hasonlóan Rihanna alapítványához – arra törekszik, hogy a gazdaságilag gyengébb területeket felzárkóztassa, felkészítve őket egy lehetséges klímakatasztrófa eseményeire. Emellett az egész éves kampány célja a pénzügyi alapítványok megerősítése és az oktatási és egészségügyi rendszerek támogatása.

A Global Citizen, idén olyan további előadókkal dolgozik együtt, mint Billie Eilish, Lenny Kravitz, H.E.R., Jon Batiste és Finneas. Ezenkívül június 22-én egy jótékonysági koncertet is tartanak Power Our Planet: Live in Paris címmel, amit online fognak streamelni, felhasználva a csatlakozott előadók követői táborát, hogy a lehető legtöbb emberhez juttassák el az üzenetet.