Díszpolgár lett Balázs Klári és Korda György

2023.06.26. 12:24
2023-ban a II. kerület díszpolgárai Balázs Klári és Korda György, a II. kerület posztumusz díszpolgára dr. Csapó Gábor. Kitüntetést kapott továbbá Zete is, egy mentőkutya, aki életet mentett a törökországi földrengés után.

Díszpolgári címet kapott Balázs Klári és Korda György Őrsi Gergelytől, Budapest II. kerületének polgármesterétől vasárnap este.

A kitüntetettek között volt még Csapó Gábor egykori vízilabdázó, és II. Kerületért Emlékérmet adományozott Wolf Ildikó kutyás mentőnek, Zete nevű mentőkutyájának, és Kelemen Zsoltnak, a Budapesti Tűzoltó Szövetség elnökének, valamint a Soós Nóra – Győri Márton festőművész házaspárnak.

Őrsi Gergely polgármester egy terjedelmes Facebook-bejegyzésben gratulált mindenkinek:

Ahogy a Quimby-dal is szól: »Szeretet nélkül minden ház üres, / Minden városka lakatlan.« Budát az itt élők teszik azzá, ami, és valóban gyönyörű környezet veszi körül és sok lélegzetelállítóan szép épület alkotja a II. kerületet, de lakhatóvá a mi szeretetünk, közösségeink, értékeink iránti tiszteletünk teszi.

Még mielőtt a Korda házaspár átvehette volna a megtisztelő címet, nem várt vendégek, Puskás-Dallos Bogi és Peti léptek színpadra, hogy elénekeljék Korda György Szeretni kell című dalát.