Vilmos herceg anyja nyomdokaiba léphet

2023.06.26. 11:03
Diana hercegné többször is elvitte magával idősebbik fiát, amikor olyan jótékonysági eseményeken vett részt, ahol a hajléktalanságról volt szó. A walesi herceg most programot hirdet az Egyesült Királyság több pontján, hogy több százezer ember lakhatásán segítsen.

Hárommillió fonttal, azaz nagyjából 1,3 milliárd forinttal indul el a walesi herceg, Vilmos projektje, amivel felszámolná a hajléktalanságot az Egyesült Királyságban. A trónörökös egy ötéves programot indított, amelyet hat különböző helyen kezdenének el, hogy segítsen otthont nyújtani a bajbajutottaknak. 

Az Egyesült Királyságban a statisztikák szerint 300 ezer olyan ember él, aki ha nem is feltétlenül az utcán, de autóban, barátoknál vagy esetleg motelekben alszik, állandó otthona nincs. Rajtuk segítene a projekt, amelyet a herceg olyan komolyan vesz, hogy politikusokkal és miniszterekkel is egyeztetett az ügyben. 

A projekt sikerét abban fogja mérni, hogy mennyire sikerül a hat területen megoldani a problémát, hogy a későbbiekben az ország más területén is alkalmazza majd. 

A BBC információi szerint Vilmost a finn modell ihlette meg, miután Finnországban sikerült nagyon alacsony szintre visszaszorítani azoknak a számát, akiknek nincsen otthonuk.