Nem emelnek vádat Travis Scott ellen a tragédiával végződő Astroworld-koncert miatt

2023.06.30. 21:10
Nem emelnek vádat Travis Scott ellen a két évvel ezelőtti Astroworld fesztiválos koncertjén bekövetkezett tragédia miatt. A rapper fellépése közben a rajongók egymást taposták, aminek következtében tízen életüket vesztették.

Mint megírtuk, Travis Scott tragédiával tűzdelt, Astroworld fesztiválos koncertjét 2021 novemberében rendezték meg, amelyre annyi látogató érkezett, hogy óriási tumultus és ezzel együtt pánik alakult ki.

A rajongók egymást taposták a fellépés alatt, aminek következtében tízen életüket vesztették, köztük a 21 éves Axel Acosta is. A fiatal, illetve több másik áldozat családja a történteket követően beperelte Scottot és a szervezőket, a Live Nationt. 

A texasi esküdtszék csütörtökönelutasította a vádemelést Travis Scott és a koncert szervezői ellen indított per ügyében. A rapper ügyvédje, Kent Schaffer szerint a döntés „nagy megkönnyebbülés” védence számára. Scottra azonban még egy sor polgári per is vár a tragikus kimenetelű koncert miatt – számolt be a BBC.

Travis Scottot és a vele fellépő Drake-et azzal vádolták, hogy annak ellenére is folytatták a zenélést, hogy a színpadról is jól látható volt, amint a közönségből „élettelen testeket emeltek ki”. A helyi tűzoltóparancsnok szerint is jóval korábban le kellett volna állítani a koncertet.

A rapper ügyvédje elmondta, hogy Travis Scott „soha nem bátorította az embereket arra, hogy olyasmit tegyenek, ami miatt másoknak bajuk eshet”. Bár együttérez a tömegoszlatás áldozataival, Schaffer hozzátette, hogy Scott nem felelős a tragédiáért.

Ha büntetőjogi vádat emelnek ellene, az nem enyhíti az áldozatok családjának fájdalmát

– mondta az ügyvéd.

A 21 éves Axel Acosta családja 2022 októberében peren kívül megegyezett a Live Nationnel. Ahogy azt ügyvédjük, Tony Buzbee megjegyezte, az egyezség feltételei bizalmasak, azonban egy másik forrás arról számolt be, a szervezők, és nem Travis Scott fogja kifizetni a kártérítést.

Robert Hilliard, egy másik áldozat családját képviselő ügyvéd csütörtökön azt mondta, hogy „mind a büntetőjogi, mind a polgári jogi felelősségre vonás kritikus fontosságú annak érdekében, hogy az ártatlan életek elvesztéséért felelős emberek megértsék, milyen maradandó pusztítást okoztak ezeknek a családoknak”.