Ostorral harcolt a nácik és a szovjetek ellen is, kalandjai mégsem értek itt véget

GettyImages-129803581
2023.07.01. 06:04
Ahol Indiana Jones, azaz a Harrison Ford alakította régészprofesszor feltűnik, ott szó szerint kő kövön nem marad, a kalandor filmjeinek rajongói pedig ismét örülhetnek, hiszen június 29-től már hazánkban is megtekinthető a sorozat ötödik része, az Indiana Jones és a sors tárcsája. És hogy mit lehet tudni Indy kalandjairól és karakteréről? A moziba indulás előtt mai kvízünkkel ön is felfrissítheti, próbára teheti tudását!

Hosszú évek kihagyása után, utolsó alkalommal Harrison Ford főszereplésével visszatért a mozivászonra a világ legkedveltebb régészprofesszora, Indiana Jones – a héten világszerte bemutatták a filmsorozat ötödik részét, az Indiana Jones és a sors tárcsája című filmet, ami eléggé bejött nekünk

A cselekmény az 1960-as években játszódik, az Egyesült Államok és a Szovjetunió közötti űrverseny csúcspontján, így a téma adottsága már elég ahhoz, hogy ismét egy lehengerlő mozis élményben legyen részünk.

Az újabb kalandokra azonban nem keveset kellett várniuk a filmrajongóknak, ugyanis az ezt megelőző Indy-film, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága még 2008-ban jelent meg, azóta pedig a filmen dolgozó stábban is gyökeres változás történt. Az ötödik részt ugyanis már nem Steven Spielberg, hanem James Mangold rendezte. A rajongók azonban abban biztosak lehetnek, hogy a történetszál ezúttal is meglehetősen szövevényes lesz, ám jóval modernebb köntösbe bújtatva varázsolja el majd az érdeklődőket, mint eddig bármikor. 

Az új rész megjelenése miatt azonban azoknak sem kell aggódniuk, akik a hosszú idő elteltével már kevésbe vannak képben a filmekkel, ugyanis mai kvízünkkel bárki tesztelheti, felfrissítheti Indy-tudását. 

(Borítókép: Murray Close / Getty Images)