Cillian Murphy teljesen magába fordult az Oppenheimer forgatása alatt

2023.07.08. 10:22
Nem kérdés, hogy Cillian Murphy számára az Oppenheimer karrierjének csúcspontja lesz, a film forgatása azonban nem volt könnyű dolog – színésztársai szerint mentális súlyosan megviselte a színészt a szerep grandiózussága.

Mindössze napokra vagyunk attól, hogy idehaza is mozikba kerüljön Christopher Nolan legújabb alkotása, az Oppenheimer, aminek köszönhetően a film két színésze, Emily Blunt és Matt Damon a People magazinnak nyilatkoztak.

Mint az a beszélgetésből kiderült, az Oppenheimer forgatása olyan volt, mint egy nyári tábor, mivel a film szereplőgárdája a forgatás alatt végig együtt élt Új-Mexikóban – Cillian Murphy azonban nem egészen volt mindettől elragadtatva.

Mindannyian ugyanabban a szállodában voltunk az új-mexikói sivatag közepén. Én és Matt szobatársak voltunk, ezért sokszor mentünk együtt vacsorázni, Cillian azonban szinte soha sem tartott velünk

– magyarázta Blunt, hozzátéve, hogy Murphy azért maradt ki a csoportos dolgokból, mert a szerepe hatalmas súlyt helyezett a vállára, aminek következtében nem tudta elengedni magát.

Tudod, amikor ilyen nagy szerepeket kapsz, és ekkora felelősség zúdul rád, az kicsit nyomasztó tud lenni, természetes, hogy ilyenkor elszigetelődik az ember

– tette hozza Damon.

Ez az eddigi legnagyobb szerepe

Ugyan a nagyérdemű még nem tudott véleményt alkotni, a Peaky Blinders című sorozatban Thomas Shelbyt is megformáló Cillian Murphy számára egyértelműen az Oppenheimer jelenti karrierjének aktuális csúcspontját – ilyen nagyszabású filmben ugyanis még soha nem játszott főszerepet.

Nolan és Murphy munkakapcsolata egyébként közel 20 évre nyúlik vissza, a filmrendező hat filmben rendezte a színészt: három Batman-filmben, az Eredetben, a Dunkirkben és az Oppenheimerben.

Emily Blunt a filmben Katherine „Kitty” Oppenheimert alakítja majd, míg Matt Damon a Manhattan Projekt igazgatójának bőrébe bújik bele. Robert Downey Jr. Lewis Strausst, az amerikai atomenergia-bizottság egyik alapító biztosát alakítja majd. Mellette feltűnik még a filmben Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett, Rami Malek, Dane DeHaan, Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich és Matthew Modine is.