Bochkor Gábor szerint felháborító, hogy transznemű szépségkirálynőt választottak meg

2023.07.11. 16:37
Ahogyan az sejthető volt, nem mindenki ugrált örömében, amikor bejárta a hazai sajtót is a hír, hogy transznemű nőt választottak Hollandia szépségkirálynőjévé. A nyertesről beszámoló cikkek alatt özönlő negatív hozzászólások mellett a rádiós Bochkor Gábor sem rejtette véka alá a véleményét, élesen kritizálta a döntést.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, egy transznemű nőt választottak szépségkirálynővé a holland Miss Nederland 2023 szépségversenyen. 

A verseny döntőjét szombaton tartották. A győztes a 22 éves Rikkie Valerie Kollé lett, aki modellként dolgozik Bredában. Ezzel ő lett az első transznemű nő Hollandiában, aki szépségversenyt nyert. 

Ez azonban sokaknak nem nyerte el a tetszését, a közösségi médiában megjelenő kritikus hangok mellett pedig a rádiós véleményvezér, Bochkor Gábor sem restellte kifejteni véleményét, ami a tőle megszokott módon most is meglehetősen erősre sikeredett. 

Na jó, itt kezd megint problémám lenni ezzel. Én tényleg a világ legtoleránsabb csávója vagyok, de a miss az már a nemét jelzi. Azt nem lehet megerőszakolni egy transznemű személlyel. Ez nem fér bele. Akkor a Mr. Olympiára is majd mehet egy kigyúrt nő? Ezt szét kell választani!

– vélekedett a műsorvezető a Retro Rádióban sugárzott, saját nevével fémjelzett reggeli műsorban még hétfőn.

Bochkor hozzátette,

A szépségkirálynő-versenyekben van valami szexi. A nőiesség nagyon sok formáját mutatják be. Ha kiveszed belőle a nőt, akkor ez mind összeomlik. Ez nem emberszépségverseny, hanem szépségkirálynő-verseny!

A teljes adás itt hallgatható vissza, az említett rész 26:55-től kezdődik.