Meghalt Barack Obama séfje

2023.07.27. 11:31
Barack Obama volt amerikai elnök személyi szakácsa meghalt egy balesetben, amelyet egy evezős túrán szenvedett el munkaadójának massachusettsi otthonának közelében.

A 45 éves Tafari Campbell a Fehér Házban dolgozott, majd Obama 2016-os távozása után is a családnál dolgozott. A férfi vasárnap tűnt el a Martha’s Vineyardon lévő Edgartown Great Pond vizében.

Tafari gyakorlatilag a családunk tagja volt. Amikor először találkoztunk vele, tehetséges segédszakács volt a Fehér Házban − kreatív és szenvedélyes

− nyilatkozta az Obama házaspár a BBC szerint.

Campbell halála előtt virginiai otthonából látogatott el a massachusettsi szigetre. A rendőrség szerint az Obama család nem volt otthon a baleset idején.

A rendőrség jelentése szerint vasárnap este kezdték el keresni „a vízbe merült evezőst, aki rövid ideig küszködött, hogy a felszínen maradjon, majd elmerült, és nem bukkant fel újra”. A férfi holttestét hétfőn találták meg, körülbelül 30 méterre a parttól és 2,5 méteres mélységben.

A massachusettsi állami rendőrség nyomozócsoportja vizsgálja Campbell halálát, de egyelőre úgy vélik, hogy baleset történt.