Sztár lett a férfi, aki véletlenül felgyújtott egy 140 millió forintos Ferrarit

2023.08.22. 19:43
Cody Detwiler, közismert nevén WhistlinDiesel videói vírusként terjedtek el az interneten, miután tönkretett egy 400 000 dollárt (körülbelül 140 millió forint) érő Ferrari F8 szuperautót. WhistlinDiesel egy 25 éves tartalomkészítő az Egyesült Államokban, aki leginkább autóipari videók készítéséről ismert.

A fiatal férfi YouTube-karrierjét 2015 januárjában kezdte, és azóta több mint 5,92 millió feliratkozót gyűjtött össze.

WhistlinDiesel 2023. augusztus 19-én került a címlapokra, amikor Ferrari F8-asával áthajtott egy kukoricamezőn, amitől az lángra lobbant. A mutatvány közben egy másik, bérelt jármű is megsemmisült. 

Sajnálattal értesítek mindenkit, hogy a 400 000 dolláros Ferrari F8-asom és a mindössze 5000 mérföldet futott bérelt kisbuszom nemrég hamuvá égett. Ez teljesen mértékben baleset volt, eredetileg annyi mindent akartam még filmezni az autóval, de ez egy remek lecke volt arra, hogy miként lehet még több őrültséget csinálni, mielőtt kigyullad az autód. Ez csak egy karcolás! Visszajövünk, Ferrari...

– fogalmazott a baleset után, amelyről videó is készült.

A Ferrarinak a jobb hátsó féke gyulladt ki a rajta lévő száraz fűvel együtt, ami később az egész autót lángba borította. Ezt követően megpróbálták menteni a menthetőt, mindenki vizet kezdett önteni a járműre, akinek az nem volt, az energiaitalt, de nem sikerült megmenteni az autót.

Korábban a WhistlinDiesel nevű YouTube-csatornán más őrültségek mellett egyszer három méter átmérőjű vaskerekeket tettek egy Teslára, majd fejjel lefelé fordították az autót, amivel mentek is néhány métert.