Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az álmok ezúttal valósággá válnak, mivel egy új kutatás a deperszonalizációs tünetekkel - vagyis azzal az érzéssel, minta a testük nem az sajátjuk lenne - küzdő emberek tapasztalatait vizsgálja. A szokatlan jelenséget a cambridge-i Anglia Ruskin Egyetem művészeti kiállításán elevenítik fel, ahol Dr. Jane Aspell, az intézmény idegkutatója vezette a deperszonalizációról szóló nagyszabású nemzetközi tanulmányt. Az Álomban élni nevű projekt, amelynek eredményeit még ebben az évben közzéteszik, megállapította, hogy a tüneteket tapasztaló emberek néha egészen más perspektívából élik meg az életet, mind ébren, mind pedig álmaikban.

  Dr. Aspell tanulmánya az első, ami azt vizsgálta, hogy az ilyen betegségben szenvedők hogyan élik meg az álmokat, közel ezer álomjelentést gyűjtött össze a résztvevőktől. Most az egyetem illusztrációs kurzusának nyolc hallgatója újraalkotta ezen álmokat a mesterséges intelligenciával, és a műalkotásokat először március 31. és április 1. között a Cambridge Fesztivál részeként állítják ki. A képeket elnézve, inkább egy nyomasztó élménynek írnánk le, mintsem megnyugtatónak.

 • A színésznő mindezt nyolc kiskutya társaságában idézte fel.

  Tavaly nyáron valódi mini-Hollywoodá változott Budapest, itt forgatták ugyanis a Dűne folytatásának jelentős részét. Megfordult a fővárosban Zendaya, Rebecca Ferguson, Austin Butler és Léa Seydoux, valamint természetesen a főszereplő Timothée Chalamet, de Florence Pugh is.

  Az angol színésznő most a BuzzFeednek adott interjújában felidézte (már amennyire a köré engedett hiperaktív kiskutyák nosztalgiázni engedték), milyen érzés is volt megannyi év után Budapesten újra viszontlátnia kollégáját, akivel a Kisasszonyok című kosztümös játékfilmben szerelmespárt alakítottak.

  Újra találkozni Timmyvel fantasztikus volt. Elmentünk gulyás levest enni, sört ittunk, és csak beszélgettünk az életről. Nagyon rég nem láttam őt, de nagyszerű volt látni, mennyit fejlődött” – mesélte Pugh, hozzátéve: a Dűne valóban óriási produkció, ennek pedig hatalmas dolog a vezető arcának lenni.

  „Jó volt látni, hogy a barátom ilyen jó benne.”

 • Nem bízik már a férfiakban.

  GettyImages-1323237138
  Fotó: Dimitrios Kambouris / Getty Images Hungary

  Nagyon szeretne még  gyermeket vállalni Emily Ratajkowski, de egészen sajátságos módon – erről egy előfizetéses platform kérdezz-felelek során mesélt a modell.

  Bár Ratajkowski az elmúlt időben több úriemberrel is közelebbi viszonyba került (legutóbb például Harry Stylesszal), úgy érzi, egyikükkel sem fordulhat komolyabbra a dolog, igazi partnert pedig nagyon nehéz egyedülálló anyaként találnia, mivel a „férfiak a farkukkal gondolkodnak”.

  Ezért barátai példáiból tanulva a petesejt lefagyasztáson gondolkodik, hogy aztán harmincas évei végén, 7-8 év múlva kistestvért kaphasson Sylvester nevű 2 éves kisfia. 

  „Mindenképp akarok még gyerekeket, igazán szeretek anya lenni. De nem vagyok biztos benne, hogy találok valaki olyat, akivel gyermeket akarnék nevelni” – fogalmazott Ratajkowski, hozzátéve: sok férfit elriaszt a tény, hogy mostohaapává válnának kisfia mellett, pedig nála csak annak az udvarlónak van esélye, aki elfogadja őt, mint anya, illetve, hogy az első és a legfontosabb számára gyermeke és a vele töltött idő lesz.

 • Ez lenne L'ecsó várva-várt második része?

  patkany
  Fotó: tiktok

  Bizarr videót rögzítettek az Egyesült Államokban, amely a TikToknak hála közel 45 millió megtekintést gyűjtött már össze. A felvétel a New York-i metró egyik kocsijában készült, ahol közismerten nem csak emberek, de patkányok is igen nagy számban fordulnak meg nap mint nap. Egy jókora példány ezúttal nagyon magányos lehetett, ugyanis szabályszerűen megmászott egy ülve elszenderedett férfit – ami pedig még talán ennél is szürreálisabb, hogy a fiatalember nem igazán zavartatta magát a dolog miatt.

  Míg a netezők egy emberként borzonganak a látottakon, a férfi csak arra ébredt fel, hogy a rágcsáló már a nyakán és az arca környékén rohangál. akkor aztán komótosan  a fejéhez nyúlt, felállt, majd miután a patkány leesett róla, visszaült, mintha mi sem történt volna.

   „Ez a reakció nem elég SOS számomra” – olvasható a poszt címében is.

  (via RTL)