Post Malone kétmillió dollárért vette meg A Gyűrűk Urából ismert Egy Gyűrűt

2023.08.26. 15:52
Post Malone amerikai zenész-énekes TikTokon figyelhetett fel arra a kétmillió dollárt (körülbelül 700 millió forintot) érő Magic the Gathering kártyalapra, melyet a napokban meg is vásárolt egy Brook Trefton nevű gyűjtőtől. Az adásvételt személyesen bonyolították le, és a szinte megható pillanatot meg is örökítették.

Austin Post – művésznevén Post Malone – nagy hódolója az Amerikában rendkívüli népszerűségnek örvendő Magic the Gathering kártyajátéknak.

Óriási gyűjteményében számos ritkaság megtalálható, de eddigi legdrágább kártyalapját 2022-ben vásárolta meg 8 ezer dollárért. Az ultraritka kártya egy Fekete Lótusz lap volt, amelyet a rajta lévő grafikát készítő művész aláírása díszít.

A készítő Wizards of the Coast, a Hasbro leányvállalata 2021-ben Post the Enchanter néven még saját kártyalapot is kiadott Post Malone tiszteletére – írja az npr.org.

A 8 ezer dolláros Fekete Lótusz azonban semmiségnek tűnik az énekes legújabb vásárlásához képest.

Post ugyanis ezúttal körülbelül 2 millió dollárt adhatott ki egyetlen kártyalapért, ezzel másodjára is megdöntve a valaha vett legdrágább Magic the Gathering kártya rekordját.

Az új szerzemény a J. R. R. Tolkien A Gyűrűk Ura című művéből ismert The One Ring (Az Egy Gyűrű) nevét és illusztrációját viseli magán. Különlegessége, hogy ebből a lapból – hasonlóan a gyűrűhöz – mindössze egyetlenegy darab készült az egész világon.

A kártya az nprg.org szerint a Magic the Gathering A Gyűrűk Ura-tematikájú, Tales of Middle-earth (Középfölde meséi) nevű szettjében jelent meg június végén.

Aki kincset talál, barátot talál

Post Malone a világ egyik legritkább – és talán legdrágább – kártyajátéklapját egy Brook Trafton nevű gyűjtőtől vásárolta, aki csodával határos módon tett szert az ereklyére.

Trafton kedden osztott meg egy videót a TikTokon, ahol remegő kézzel fogja az aranyszínnel nyomtatott kártyalapot, miközben elújságolja követőinek, hogy milyen kincsre tett szert. A videót azóta több mint 5 millióan látták.

@brooktrafton LOOK WHAT I FOUND! LET’S GOOOO! #onering #oneofone #mtg #magic #mint #psa #card #magicthegathering #lordoftherings #trading #tradingcards #theonering #sauron #collector #edition #one #gandalf #tradingcardgame #ringofpower #mtgtiktok #mtgfam #mtgcommander #lotr ♬ original sound - Brook Trafton

A kártyát később a sport- és kereskedelmi kártyákat osztályozó cég, a Professional Sports Authenticator (PSA) újszerű állapotúnak minősítette, amiből már sejteni lehetett, hogy annak értéke történelmi magasságokba fog emelkedni. A kártya pontos vételárát nem hozták nyilvánosságra, de a TheGamer portál arról számolt be, hogy a lap értékét 2 millió dollárban határozták meg.

A világ legritkább gyűjtőkártyája címet egyébként a Guinness World Records szerint két különböző kártya viseli: az 1996-os World Champion és a Shichifukujin Dragon. Mindkét kártyából csak egy-egy példány létezik a világon.

Vásárlás, ölelés, ujjongás

Trafton az egyik posztjában azt írta, nagyon erős volt a kísértés, hogy megtartsa magának a kártyát. Végül persze nem így lett.

Egy olyan fickónak, mint én, egy ilyen lap eladása megváltoztatja az életét. Nagyon reménykedtem, hogy olyasvalakihez kerül, aki ugyanúgy értékeli, mint én

– írta.

A gyűjtő a nagy pillanatról, vagyis a Post Malone-nal való találkozásról is megosztott egy videót, amin megkötik az adásvételt. Post a tőle megszokott közvetlen stílusban vette át az Egy Gyűrűt, túláradó boldogságát pedig sem ő, sem Tefton nem leplezte.

Egy álom vált valóra. Az, hogy találkoztam Post Malone-nal, és ő vette meg tőlem a kártyát, szó szerint olyan volt, mintha egy tündérmesében lennék

– írta Trafton az X-en megosztott videóhoz.

Post Malone egyébként július végén jelentette meg Austin című ötödik stúdióalbumát, mely saját keresztnevét viseli.

Az album különlegessége, hogy szinte teljes mértékben szakít a Post korábbi albumaira jellemző hiphophangzással, és ehelyett rendkívül változatos, szintipopban és countryban bővelkedő stílusjegyeket vonultat fel. Érdekesség, hogy ez a zenész első olyan albuma, melyen minden egyes számon hallhatjuk gitározni.