18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Leállították a Rammstein énekese elleni nyomozást

2023.08.29. 13:10
A berlini ügyészség kedden közölte, hogy lezárta a nyomozást Till Lindemann, a Rammstein német metálzenekar frontembere ellen, miután azt állították, hogy a koncerteken nőket kábítószereztek be és szexuálisan zaklattak. Azért állították le a nyomozást, mert nincs elegendő bizonyíték.

Az első vizsgálatok „nem szolgáltak elegendő bizonyítékkal” arra, hogy az állítások igazak lennének – közölte az ügyészség közleményében, és nem emelnek vádat.

A nyomozás júniusban indult, miután több nő a közösségi médiában azt állította, hogy a Rammstein-koncertek utáni bulijain elkábították és szexuális kapcsolatra szervezték be a 60 éves Lindemann-nal – közölte a barrons.com.

Lindemann tagadta a vádakat, ügyvédjei pedig kivétel nélkül valótlannak nevezték azokat.

A berlini székhelyű Schertz Bergmann ügyvédi iroda üdvözölte a nyomozás lezárását, mondván, „ez bizonyítja, hogy az ügyfelünkkel szemben a közösségi médiában és a sajtóban megjelent igen súlyos vádaknak semmi alapja nem volt”.

Till Lindemann perelhet?

Az iroda hozzátette, hogy jogi lépéseket tesznek Lindemann besározása miatt. A botrány azután robbant ki, hogy egy fiatal ír nő a közösségi médiában azt írta, hogy Lindemann elkábította és ajánlatot tett neki egy backstage-partin a litvániai Vilniusban.

Ezután hasonló történetek hulláma jelent meg a közösségi médiában. A vádak körüli felzúdulás miatt több Rammstein-koncert utáni bulit is lemondtak, és a Universal Music lemezkiadó is leállította a zenekar marketingjét.

Az 1994-ben alapított indusztriális metálzenekar, a Rammstein őrlő gitárriffjeiről, tabudöntögető bohóckodásáról és pirotechnikában bővelkedő, teátrális színpadi show-iról ismert.

Dalaikban a kannibalizmustól a nekrofíliáig terjedő témákat dolgoztak fel, és maga a zenekar neve is az 1988-as Rammstein légi bemutató katasztrófáját idézi, amelyben 70 ember halt meg és több mint 1000-en megsérültek.

Júliusban közel 50 ezer ember ember előtt Budapesten is fellépett a zenekar a Puskás Arénában, amelyre hatalmas show-val készültek. 

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma.  Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.