18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A berlini ügyészség nyomozást indított a Rammstein énekese ellen

2023.06.14. 20:40

Tagesspiegel beszámolója szerint Felor Badenberg igazságügyi szenátor zárt ülésen tájékoztatta a berlini képviselőház igazságügyi bizottságának tagjait az első vizsgálatokról. Az elmúlt hetekben az énekest több nő vádolta meg koncertek keretében elkövetett szexuális zaklatással, Lindemann azonban tagadta a vádakat.

A berlini jogi bizottság tájékoztatása szerint az ügyészség hivatalból indított nyomozást, és több büntetőfeljelentés is érvényben van Lindemann ellen.

A német büntetőtörvénykönyv kimondja, hogy „aki egy másik személy nyilvánvaló akarata ellenére szexuális cselekményt végez vagy végeztet vele, vagy arra készteti, hogy harmadik személyen vagy harmadik személy által szexuális cselekményt végezzen vagy tűrjön”, hat hónaptól öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az első nő, aki feljelentést tett Till Lindemann ellen, az északír Shelby Lynn üdvözölte a berlini ügyészség döntését. A 24 éves nő a litván fővárosban, Vilniusban tartott Rammstein-koncerten vett részt, ahol állítása szerint szóváltás alakult ki közte és az énekes között a színfalak mögött.

A nő nem volt hajlandó lefeküdni a férfival, aki emiatt dühös lett. Lynn ezt követően memóriazavarokról számolt be, és a koncert után zúzódásokat fedezett fel a testét.

Szinte száz százalékig biztos vagyok benne, hogy bedrogoztak, mert még soha nem éreztem magam így

– fogalmazott a nő.

A sérüléseiről később több képet is megosztott az interneten, és feljelentést tett az ügyben, aminek hatására több nő is előállt a történetével, szexuális zaklatással vádolva az énekest. Azóta már kiadott egy nyilatkozatot a zenekar, elutasítva a vádakat.

A zaklatási botrány utórengései viszont igen jelentősek voltak, mivel a kiadója megszakította a kapcsolatot Lindemann-nal, ahogy a Rossmann sem árusítja már tovább a német banda által jegyzett parfümöt.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.