A színésznő, aki nemcsak egy szuperhős szívét, hanem az egész világot meghódította

2023.09.01. 05:47
Betöltötte 27. életévét napjaink egyik legfoglalkoztatottabb színésznője, Zendaya, akit a legtöbben az Eufória című sorozatból, illetve a többszörös Oscar-díj-nyertes Dűne filmből ismerhetnek. Alakításaival már bezsebelhette a szakma legnívósabb elismeréseinek némelyikét, és nagy potenciál rejlik benne, hogy továbbiakat is hazavigyen.

Zendaya, mint a húszas éveik végén járó hírességek nagy része, a Disney csatornának köszönheti a karrierét – pontosabban Rocky Blue karakterének, akit az Indul a risza! nevezetű szériában alakított. A színészet mellett már pályafutása legelején belekóstolt a zeneiparba, stúdióalbumot adott ki, illetve az amerikai Dancing with The Stars-ban megmutatta, mennyire tudnak ritmusra járni a lábai. Kiadott korábban könyvet, készített saját ruhamárkát, de a legnagyobb elismerést mindig is a színészi tehetsége által zsebelte be.

Bár a színésznőt eddigi karrierje során számtalan produkcióban lehetett látni az Indul a risza! mellett, köztük a szuperhősként feltűnő Tom Holland oldalán, azonban az igazi világhírnevet az Eufória című sorozattal nyerte el. A szériában Rue Bennettet játssza, akinek középiskolás diákként kell megküzdenie a drogfüggőséggel, és a szerepet olyan hitelesen tudta a filmvászonra vinni, hogy már Golden Globe-díjjal is jutalmazták érte. 

Sőt, kisebb szerepet kapott a többnyire hazánkban forgatott, Dűne nevezetű filmben, amelyben Csanit alakítja, aki többször is megjelenik a főszereplő Paul Atreides (Timothée Chalamet) álmában. A rajongók legnagyobb örömére a karaktere a Dűne második részében visszatér a közeljövőben, illetve hamarosan érkezik az Eufória harmadik évada – a sorozaton egyébként egy magyar operatőr, Rév Marcell is dolgozik. Amennyiben további érdekességeket szeretne megtudni a ma születésnapos Zendayáról, tippelje meg a válaszokat az alábbi kérdésekre!