Hatalmas megtiszteltetés érte Pataky Attilát

2023.09.06. 15:49
Pataky Attila a hétvégén Székelyföldön járt, ahol hatalmas megtiszteltetés érte. Saját elmondása szerint tetőtől talpig borzongott a boldogságtól, amikor megkapta a kitüntetést.

Az Edda Művek frontembere a TV2 Mokka szerdai adásában mutatta meg azt az érmét és kitüntetést, amit székellyé avatása alkalmából kapott szombaton a Hargita megyei Farkaslakán.

A „tiszteletbeli székely” cím átadásának indoklásában azt írták róla:

lelki rokonságot érez, sorsközösséget vállal az idők viharait Isten segedelmével dacosan álló székelységgel, és a testvéri összetartozás érzését áthatott cselekvő tenni akarással száll síkra a nemzetegyesítés ügyéért.

Pataky Attila azt monda nem számított a kitüntetésre, de „tetőtől talpig borzongott a boldogságtól”, amikor megkapta. 

A frontember megemlítette, hogy 72 év alatt a dolga nagy részét elvégezte, majd kifejtette, hogy szerinte mi van még hátra.

Megmondom őszintén, azt hiszem, a kétharmada már megvolt, de ez az egyharmad is izgalmasnak ígérkezik. Az én érzésem szerint egy új világ születésének vagyunk a kezdetén. Ez most eléggé romos állapotban van. Itt maradtunk a végére, a Vatikán és mi, hogy nemet mondjunk az ártásra, mert a béke az egyetlen megoldás. Békét akarunk, mosolyt és boldogságot!

– fogalmazott Pataky. Majd hozzátette: „meg vagyok erősödve. Most már lélekben székely is vagyok, nem csak magyar”.