Kim Kardashian videóban könyörög az amerikai elnök segítségéért

2023.09.09. 07:53
Kim Kardashian üzenetet küldött Joe Biden elnöknek abban a reményben, hogy megakadályozzon egy újabb örmény népirtást. A híres modell-üzletasszony arra kérte az amerikai elnököt, hogy segítsen megszakítani a kapcsolatokat Azerbajdzsánnal.

A Rolling Stone pénteken megjelent cikkében Kim Kardashian az üzenetét azzal kezdi, hogy ő és még számtalan hozzá hasonló ember „az örmény népirtás túlélőinek leszármazottjai”, és nem akarják, hogy a jövőben egy újabb népirtás történjen.

Azerbajdzsán december óta blokkolja az egyetlen életvonalat az őshonos keresztény örmények és a világ többi része között – fogalmazott a 42 éves realitysztár.

Hozzátette, hogy az ukrajnai háború miatt néhány országnak Azerbajdzsánra kellett támaszkodnia az olajért, ami azt eredményezte, hogy „az éhezést fegyverként használják a régió örmény lakossága ellen”.

Kim úgy fogalmazott, hogy „túl vagyunk a gondolatok, imák vagy aggodalmak” pontján, és emlékeztetett a tengerentúli konfliktusra, valamint az örmények elleni 2020-as támadásokra Arzahban. Továbbá azt a tűzszüneti megállapodást is említette, amelyet szerinte nem tartottak be.

Mi több, az örmény származású híresség szerint a világ kormányainak hallgatása csak olaj a tűzre, és most arra kéri Joe Bident, hogy állítsa le a külföldi segélyeket Azerbajdzsánnak, és bojkottálja az országban zajló nemzetközi eseményeket.

Kim Kardashian 2020-ban, a konfliktusok kiéleződésekor 1 millió dollárt adományozott az örményországi konfliktusra – egyes források szerint testvérei, Khloe, Kourtney és Rob is jelentős összegeket adományozott. Az Azerbajdzsán és Örményország közötti konfliktus évtizedek óta tart a köztük elterülő terület miatt.