Elítélték Marilyn Mansont, miután leköpte a koncertjén dolgozó operatőrt, majd ráfújta az orrát

2023.09.19. 10:06
Újabb botrányos történet miatt került bíróság elé Marilyn Manson. Egyik koncertje alatt leköpött egy operatőrnőt, majd nagy mennyiségű taknyot fújt rá. Az énekes pénz- és közmunkabüntetést kapott.

A New Hampshire-i bíróság közölte, 1400 dollár (több mint 500 ezer forint) pénzbírság befizetésére, valamint húsz óra közmunkára ítélte Marilyn Mansont, amiért az énekes négy évvel ezelőtt leköpte a koncertfilmjén dolgozó operatőrnőt, majd ezt követően befogta egyik orrlyukát, és nagy mennyiségű taknyot fújt rá. Az esetről készült felvételek szerint Manson nevetett is a nőn.

Marilyn Manson, azaz Brian Warner énekest testi sértés vádjával idézték bíróság elé hétfőn. A rendőrségi jelentés szerint az 54 éves Manson 2019. augusztus 19-én köpte le és fújta rá orrát a nőre, a Bank of New Hampshire Pavilonban zajló fellépése alatt.

A BBC szerint Manson kezdetben ártatlannak vallotta magát, de később nem vitatta az ellene felhozott vádakat.

Soha nem alázott meg vagy bántott meg úgy valaki, mint ő. Ez volt a legundorítóbb dolog, amit emberi lény valaha tett velem. Rám köpött és rám fújta az orrát

– mondta az operatőrnő a bíróságon Mansonról.

A bírósági ítélet értelmében az énekesnek az elkövetkező két évben minden alkalommal értesítenie kell a rendőrséget, ha New Hampshire-ben koncertezik, valamint igazolnia kell, hogy a kötelező közmunkát legkésőbb 2024. február 4-ig teljesítette.

Marilyn Manson nem először került a bíróság elé. Az elmúlt években többször is megvádolták szexuális zaklatással. Mint arról írtunk, legutóbb januárban vádolták meg az énekest nemi erőszakkal. A nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint Manson a kilencvenes években bántalmazott mentálisan és fizikailag egy tinédzsert. A Trónok harca sztárja, Esmé Bianco 2021 áprilisában indított pert Marilyn Manson ellen szexuális zaklatás és nemi erőszak miatt, az ügy ez év elején zárult le.