Megégette magát a kávéval, ezért beperelte a McDonald’sot

2023.09.22. 13:28
Az egyik San Fransiscó-i McDonald’sban túl forró kávét kapott az egyik vendég, aki a nem megfelelően rögzített pohártető miatt magára öntötte az italt és súlyos égési sérüléseket szenvedett. Végül úgy döntött, beperli az éttermet.

Újabb pert indított egy vendég a McDonald’s ellen, mert túl forró volt a kávéja. Az idős nő azt állítja, hogy az egyik San Franciscó-i étteremben nem megfelelően tették rá a pohárra a tetőt, ami így a testére ömlött, súlyos égési sérüléseket okozva neki – írja a CNN.

A múlt héten benyújtott kereset szerint az idős asszony „fizikai fájdalmat, érzelmi stresszt és egyéb károkat” szenvedett. A bíróság szerint az étterem gondatlansága „jelentős szerepet” játszott a sérülésben.

Éttermeimben szigorú élelmiszer-biztonsági protokollok vannak érvényben, beleértve a személyzet kiképzését, hogy a forró italok fedelét biztonságosan rögzítsék

– mondta Peter Ou, a McDonald’s-franchise tulajdonosa.

Nem ez volt az első alkalom, hogy egy forró ital miatt perelik a gyorséttermet. 1992-ben az esküdtszék egyetértett egy nő állításával, aki szerint túl forró kávét kapott. A felperesnek abban az ügyben eredetileg közel 3 millió dollárt ítéltek meg, de egy fellebbezés után kevesebb, körülbelül 480 ezer dollárban állapodott meg.