Megverték a Republic technikusát egy koncerten

2023.09.23. 15:09 Módosítva: 2023.09.23. 18:02
Tettlegességig fajult a Szlovákiában megrendezett Csallóközi Vásár péntek esti programja. A Republic technikusát munkavégzés közben verte meg a dunaszerdahelyi rendezvény biztonsági szolgálata.

Dunaszerdahely város sajnálatát fejezte ki közösségi oldalán és rendezvény szervezőivel együtt elhatárolódott a 41. Csallóközi Vásárban történt incidenstől – szúrta ki a Paraméter.

A Republic zenekar technikusát munkavégzés közben, számunkra érthetetlen módon, tettlegesen bántalmazták 

– írták a Facebook-bejegyzésben. 

Hozzátették, elítélik az erőszakot és felháborítónak tartják a biztonsági szolgálat megnyilvánulását, akik az eset után beismerték felelősségüket. Mint írták, minden szükséges támogatást megadnak az atrocitás elszenvedőjének.

A városvezetés bízik benne, hogy a történtek nem befolyásolják negatívan a kialakult jó kapcsolatot. A fellépésről időközben a Republic zenekar is posztolt, amelyhez annyit írtak „Dunaszerdahely szebbik arca”.

A szlovák lapnak az egyik szemtanú arról számolt be, hogy a verekedés akkor tört ki, amikor a technikus a Republic zenekar felszerelését pakolta volna le a színpadról.

Úgy tudják, hogy a biztonsági szolgálat emberét előállította a rendőrség. A sérült technikust mentősök látták el a helyszínen, majd kórházba szállították.

Felháborott a zenekar menedzsere 

Németh Erika, a Republic zenekar menedzsere is reagált közösségi oldalán a történtekre. Mint írta, „mélységesen felháborította″ az ügy, főleg, hogy pont azok követték el, akiknek a zenekart és a stábot kellett volna védeniük. A poszt szerint négy alak támadt rá a technikusukra.

Minden ok nélkül a technikusunkat leütötték, aki kórházba került és egy hajszálon függött hogy megúszta!

– fogalmazott Facebook-bejegyzésében Németh Erika.

Hozzátette, hogy egy ideig biztosan nem tud majd dolgozni a technikusuk, de lényeg, hogy a sérült életben maradt.