Meghalt David McCallum, az NCIS színésze

2023.09.26. 07:08
90 éves korában meghalt David McCallum, az NCIS és a The Man From U.N.C.L.E. című sorozat színésze.

Az 1960-as években futó The Man From U.N.C.L.E. című amerikai sorozatban Robert Vaughn és David McCallum amerikai és orosz ügynöke kényszerült rá arra, hogy együtt dolgozzon és próbáljon mindenféle globális terroristatörekvést megakadályozni.

Ennek a sorozatnak alapján készült Az U.N.C.L.E. embere című film, amit Guy Ritchie rendezett.

McCallum évtizedekkel később az NCIS című sorozatban kapott egy főbb mellékszerepet, dr. Donald „Ducky” Mallard patológus szerepét osztották rá. Az ismert színész természetes halált halt New Yorkban – írja a Variety.

A CBS-en futó NCIS-t egy 2011-es felmérésen az Egyesült Államok kedvenc televíziós sorozatának választották, volt olyan időszak, amikor ez volt a legnézettebb széria a tengerentúlon.

„Ő volt a legkedvesebb, legvagányabb, legtürelmesebb és legszeretőbb apa. A családot mindig önmaga elé helyezte. Sok időt töltött az unokáival, és mindegyikükhöz különleges kapcsolat fűzte. Legkisebb unokájával rengeteget beszélgetett a családi összejöveteleken” – nyilatkozta a család nevében McCallum fia, Peter.

Mélységesen elszomorít bennünket David McCallum halála. Megtiszteltetés számunkra, hogy a CBS oly sok éven át az otthona volt. David tehetséges színész és író volt, akit világszerte sokan szerettek. Hihetetlen életet élt, öröksége soha nem múlik el. A melegsége és szeretetre méltó humora minden szobát és színpadot beragyogott, ahová csak belépett. Osztozunk a család fájdalmában, és együtt érzünk mindazokkal, akik ismerték és szerették Davidet

– olvasható a CBS közleményében.