Ismét adócsalással vádolják Shakirát

2023.09.27. 06:22
A kolumbiai popsztárt másodszor is adócsalással vádolja a spanyol kormány. A spanyolországi ügyészek szerint az énekesnő 2018-ban több mint 2 milliárd forintnyi összeget csalt el az államtól. Az üggyel kapcsolatos részletek kedden kerültek nyilvánosságra.

Shakira ismét adócsalási vádakkal néz szembe, a spanyol kormány kedden hozta nyilvánosságra, hogy az énekesnő többek között azt sem vallotta be, amikor az El Dorado World Tour turnéjára kapott milliós előlegeket – tudta meg a BBC

Egy spanyol tévécsatorna szerint a 46 éves énekesnő már értesült az őt ért újabb vádakról, de jogi csapatát még nem értesítették. Az új vádak alapja az, hogy 2018-ban Barcelonában élt volt párjával, Gerard Piquével, így nemzetközi bevételeit ott kellett volna leadóznia, de ezt nem tette meg.

Azt állítják, pénzét alacsony adózású, nagy átláthatalansággal rendelkező országokban székelő vállalatokhoz irányította. Shakira hat különböző állítólagos adócsalás miatt áll bíróság elé idén novemberben Barcelonában –

a vádakat tagadja.

„Biztos vagyok benne, hogy elegendő bizonyítékkal rendelkezem az ügyem alátámasztására, és hogy az igazságszolgáltatás az én javamra dönt” – mondta szeptemberben a spanyol Elle magazinnak adott interjújában.