Reagált a tokaji önkormányzat Ambrus Attila nyilatkozatára

2023.10.02. 13:02
Tokaj város önkormányzata közleményében cáfolta, hogy Ambrus Attilát kitiltották volna a Tokaji Szüreti Napokról. Mint írták, Ambrus nem jelentkezett hozzájuk árusítási céllal, valamint állításával ellentétben korábban nem vett részt a rendezvényen.

Mint arról az Index is írt, a börtönévek után keramikusként dolgozó Ambrus Attilának elmondása szerint még ma is ellenszenvvel kell szembesülnie, ugyanis a Tokaji Szüreti Napok szervezői nem engedték, hogy a rendezvényen árulja a portékáit.

Hosszú éveken át jártam a Tokaji Szüreti Napokra árulni a portékáimat, ám idén tiltólistára kerültem. Nem rabolni mentem volna oda, pénztárcát vagy bármi mást lopni, hanem dolgozni, mint minden tisztességes ember. Az ottani képviselő asszony azonban nemkívánatos személynek tart, itt van a kezemben a jegyzőkönyv, amiben azt mondja, önkormányzati képviselőként ő szégyelli, hogy meg kellett élnie, hogy egy volt bankrabló az ő településén árulja a portékáját

– nyilatkozta korábban. Hozzátette, ugyan ő nem, a felesége kapott árusítási engedélyt, ám nem szeretné, ha helyette ő értékesítené a portékáit, mivel ezt elvi kérdésnek tartja. 

Reagált a tokaji önkormányzat

Tokaj önkormányzata nyilatkozatot adott ki Ambrus Attila ügyében – vette észre a Blikk. Mint írták, Ambrus nem mond igazat.

Nem igaz, hogy az önkormányzat vagy bármelyik intézménye a rendezvényéről bárkit kitiltott volna, ilyen határozat nem született! A cikkben jelzett Ambrus Attila a mai napig nem jelentkezett a rendezvény szervezőinél árusítási céllal. A jelentkezés módja a rendezvény hivatalos honlapján elérhető, ezt a keramikusnak is ismernie kell, hiszen a 2022-es Tokaji Bornapokon már árusított a városban. Továbbá nem igaz az az állítása sem, miszerint évek óta árul a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokon, Ambrus Attila egy önkormányzati rendezvényen vett részt eddig, a fent említett tavalyi Bornapokon. Ambrus a cikkekben valótlanul állítja, hogy a feleségének van szerződése, a szervezőkhöz ő sem adta be jelentkezését a rendezvényre. A fesztiválon árusító népművészek, kereskedők, vendéglátósok előre meghatározott díj ellenében értékesíthetnek szerződés alapján

– reagált az önkormányzat polgármestere.

Nem először fordul elő egyébként, hogy Ambrust kitiltják egy rendezvényről, mivel 2020-ban Veresegyházán is tiltólistára került. Akkor az volt a probléma, hogy elmondása szerint két kupica pálinkával többet fogyasztott. Ahogy megjegyezte a lapnak, akkor az ottani kereskedők is vele ittak, de irigyelték, hogy sok vásárlója van, ezért közterületest küldtek rá, aki megszondáztatta őt.