A színház szeretetéről beszélt a Harry Potter sztárja

2023.10.03. 14:41
A színház legnagyobb sztárjai hétfőn reggel összegyűltek a Variety éves Business of Broadway reggelijén, hogy egy ritka szabadnapon kávéval és frittatával erősítsék magukat, és megünnepeljék a darabok, musicalek és felújítások új évadát. A City National Bank által szervezett eseményen Daniel Radcliffe, Jonathan Groff és Lindsay Mendez is részt vett. Ők a „Merrily We Roll Along” című, nagy sikerű Off-Broadway produkciójukat viszik a Main Stemre, és remélik, hogy megváltják Stephen Sondheim musicaljét, amely 1981-es bemutatóján megbukott. A Harry Potter sztárja a néhai Dumbledore professzorról is szót ejtett az eseményen.

Harry Potter és Dumbledore a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Iskolában a két jelenet között nem mentek bele túlságosan a színpadi színjátszás művészetébe. Bár a hat Harry Potter-filmek forgatása alatt rengeteg időt töltöttek együtt, Radcliffe szerint ő és a néhai Sir Michael Gambon sosem beszéltek közös színházszeretetükről – írja a Variety.

Az volt a csodálatos Michaelben, hogy nem volt olyan színész, akivel a színészetről beszélgettünk volna

– mondta Radcliffe Michael Gambonról, akit a fiatalabb generációk leginkább a Harry Potter-filmek Albus Dumbledore igazgatójaként ismertek, és aki a múlt héten, 82 éves korában hunyt el. „Az igazi szenvedélye a 19. századi olasz párbajpisztolyok restaurálása volt” – fedte fel a néhai színész titkát Daniel Radcliffe.

Radcliffe azonban úgy vélte, volt módszer az idősebbik fiú sprőd hozzáállása mögött, és megjegyezte, hogy Gambon egészen addig szórakozott a gyerekszínészekkel a forgatáson, amíg a rendező nem mondta, hogy „felvétel”.

Vernon bácsival amilyen rossz kapcsolata volt a filmvásznon, annyira volt jó a való életben

 A színház azonban népszerű beszédtéma volt egy másik Harry Potter társával, Richard Griffithsszel, alias Vernon Dursley bácsival. Ők ketten az Equus 2007-es Broadway felújításában osztoztak a színpadon.

Radcliffe elmondta, hogy sokat tanult abból, ahogyan Richard a színházhoz közelít, amit úgy jellemzett, hogy „a folyamatos és könyörtelen finomítás folyamata”.

Soha nem vagy kész. Az utolsó előadásodnak a legjobbnak kell lennie

– fogalmazott.

A színház akkor jó, ha igazán szereted

Radcliffe számára ez világossá vált, miközben olyan színházi veteránokkal dolgozott együtt, mint Groff és Mendez, Stephen Sondheim: Merrily We Roll Along című darabjának felújításán.

„Mindannyian elég fiatalon kezdtük. Nem csinálod ezt ilyen sokáig, hacsak nem szereted igazán csinálni” – mondta Radcliffe. 

A filmforgatásokra belopakodhat egyfajta fásultság, de nem kell titkolnom, mennyire szeretek veletek dolgozni

– emelte ki.