2024. július 2. 18:00
Románia
Hollandia
Fussballaréna München Nyolcaddöntő
2024. július 2. 21:00
Ausztria
Törökország

Az új Miss Universe Hungary csak nevetett, amikor rajta keresztül üzentek Orbán Viktornak

2023.10.07. 10:26
Blága Tünde képviselheti majd Magyarországot a Miss Universe szépségverseny döntőjében novemberben. A 27 éves csíkszeredai szépségkirálynő egy interjúban beszélt a kezdetekről, a szépségről és arról, hogyan reagál erdélyi magyarként a származása miatti támadásokra.

Még szeptember végén rendezték a Miss Universe Hungary elnevezésű szépségverseny országos döntőjét, amelyet végül a 27 éves, erdélyi származású Blága Tünde nyert meg. A verseny tétje az volt, hogy ki képviselje Magyarországot 2023-ban a Miss Universe döntőjében, amelyet novemberben rendeznek El Salvadorban.

Blága Tünde ennek apropóján adott interjút a közelmúltban a Új Magyar Szó erdélyi lapnak, a legfontosabb részek a következők voltak:

  • 14 éves korában vett részt először szépségversenyen, a debütálás ráadásul olyan jól sikerült, hogy végleg eldöntötte: a jövőben is ezzel kíván foglalkozni. Mint fogalmazott: „megálmodtam a világot magamnak. Természetesen rengeteg akadály volt, rengeteg kihívás, de mindent leküzdve végre úgy érzem, célba értem”.
  • A fiatal lányoknak azt tanácsolta, hogy foglalkozzanak magukkal, és vizsgálják meg problémáik forrását. Blága Tünde sikere egyik kulcsának azt látja, hogy figyelt önmagára, és ez segítette abban, hogy ne adja fel, és legyen önbizalma.
  • Az interjúban azt a kérdést is feltették neki, mit gondol a szépségről: „A szépség önmagában semmit sem jelent. Mielőtt valamit megítélünk, mindig nézzünk a dolgok mögé. Rengeteg gyönyörű nő van, akik nem indulnak versenyeken. Ezzel nincs semmi baj. A szépségverseny egy cél kell legyen. Nekem mindig az volt.”
  • Blága Tünde azt is hozzátette: meg kell tanulnia, hogy nem a többi lány a versenytársa, mert mindenki magával versenyzik.
  • Radu Cristescu román szociáldemokrata politikus a Facebookon Blága Tünde győzelmével kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnöknek is üzent, amikor arról írt, hogy nem magyar Blága Tünde identitása, és tulajdonképpen egy román lány nyerte a Miss Universe Hungaryt, amit a miniszterelnöknek „kölcsönnek” kellene tekintenie. Blága Tünde a konkrét esettel kapcsolatban azt nyilatkozta: csak nevetett, amikor rajta keresztül üzentek Orbán Viktornak a magyar származása miatt, és érték már támadások emiatt korábban, de igyekszik nem foglalkozni ezekkel.