Ozzy Osbourne „segített öngyilkossági egyezményt” kötött feleségével

2023.10.12. 10:21 Módosítva: 2023.10.12. 10:24
A The Osbourne’s Podcast legújabb epizódjában Sharon Osbourne megerősítette, hogy az ő és férje, Ozzy Osbourne között évekkel ezelőtt köttetett „segített öngyilkossági egyezmény” még mindig érvényben van.

Sharon Osbourne 2007-ben megjelent Sharon Osbourne Extreme: My Autobiography című memoárjában írt először arról, hogy férjével közös „segített öngyilkossági egyezményt” kötöttek – írja a Mirror.

Ebben a pár megegyezett, hogy a svájci Dignitas szervezethez (egy nonprofit vállalat, amely haldoklók és súlyos testi vagy mentális betegségben szenvedők halálba segítésével foglalkozik) fordulnak, ha bármelyikük demenciában szenvedne. Erre a döntésre azután került sor, hogy Sharon édesapja, Don Arden 2007-ben elhunyt az Alzheimer-kórral való sokéves küzdelem után.

A rajongók azon tűnődtek, vajon ez az egyezmény még ma is érvényes-e, hiszen már több mint egy évtized telt el azóta, hogy ő és Ozzy megállapodtak. Most a család podcastjének egy nemrégiben megjelent epizódjában Sharon megerősítette, hogy igen, az egyezmény még mindig érvényben van, mert nem akar fizikai fájdalmakat elszenvedni.

Igen, mindannyian szenvedünk, de nem akarom, hogy ez valójában fájjon is. A lelki szenvedés fizikai nélkül is elég fájdalom. Szóval ha van mentális és fizikai is, akkor inkább viszlát

– magyarázta Sharon.

A 71 éves médiaszemélyiség és híres férje korábban már mindketten többször megnyíltak a témával kapcsolatban az évek alatt. Legutóbb Ozzy beszélt az egyezményről, hozzátéve, hogy döntésük kiterjedt az esetleges halálos betegségekre is.

Ha nem tudom úgy élni az életemet, ahogy most élem – és itt nem az anyagiakra gondolok –, akkor ennyi. Ha nem tudok felkelni, és magam kimenni a mosdóba, és csövek vannak a s*ggemben, és beöntés a torkomban, akkor azt mondom majd Sharonnak: csak kapcsold ki a gépet

– nyilatkozta Ozzy még 2014-ben.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport