Ozzy Osbourne lemondta koncertjét, a „teste még nem áll készen”

2023.07.11. 12:37
A 74 éves énekes „fájdalmas” döntést hozott, és visszalép a kaliforniai Power Trip fesztiválon való fellépéstől, mert nem érzi úgy, hogy maximális teljesítményt tudna nyújtani.

Ozzy Osbourne visszamondta fellépését, amely közel öt év óta első koncertje lett volna, mondván, hogy „a teste azt mondja, hogy még nem áll készen” − írta meg a The Guardian.

A Black Sabbath 74 éves egykori énekesének októberben a kaliforniai Power Trip fesztiválon kellett volna fellépnie a Metallica, a Guns N’ Roses, az AC/DC, a Tool és az Iron Maiden mellett. Hétfőn azonban közleményt adott ki, amelyben közölte, hogy „fájdalmas” döntést hozott a visszalépésről. 

Az eredeti tervem az volt, hogy 2024 nyarán visszatérek a színpadra, és amikor jött az ajánlat erre a show-ra, optimistán igent mondtam. Sajnos a testem azt üzeni, hogy még nem állok készen, és túlságosan büszke vagyok ahhoz, hogy az első koncerten, amit közel öt év után adok, ne legyek teljesen felkészült

− írta.

Osbourne legutóbbi koncertje 2018 szilveszterén volt, de tavaly röviden fellépett a Nemzetközösségi Játékok záróünnepségén Birminghamben, ahol nevelkedett.

Folyamatos egészségügyi komplikációkkal küzd egy 2003-ban elszenvedett gerincsérülés miatt, amikor egy balesetben több csontja is eltört, köztük egy nyakcsigolyája. Ezt követően 2019-ben otthonában elesett, ami „az összes nyakcsigolyáját elcsavarta”, ami miatt el kellett halasztania az európai turnéidőpontokat.

2022 májusában elárulta, hogy műtét vár rá; felesége, Sharon Osbourne azt mondta, hogy az operáció „meghatározza majd az élete hátralévő részét”.

Osbourne No More Tours II. névre keresztelt turnéját először 2017-ben jelentette be, de azt többször is elhalasztották, betegsége és a koronavírus miatt. Februárban az énekes azt mondta, hogy hamarosan visszavonul a turnézástól, mivel „arra a felismerésre jutott, hogy fizikailag nem vagyok rá képes… mivel tudom, hogy nem tudnék megbirkózni a szükséges utazásokkal”.

Az énekhangom rendben van. Azonban három műtét, őssejtkezelések és a végtelen fizikoterápiás kezelések után a testem fizikailag még mindig gyenge

− írta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport