Hivatalosan is visszavonul Sir Michael Caine

2023.10.14. 15:26
Sir Michael Caine megerősítette, hogy visszavonult a színészkedéstől, miután bemutatták legújabb filmjét. A 90 éves, Oscar-díjas filmes legenda a The Great Escaper (A nagy szökevény) című filmben játszik Glenda Jackson oldalán, aki hónapokkal a júniusi halála előtt fejezte be a filmet. Sir Michael Caine már korábban is jelezte visszavonulási szándékát, de végül többször is rávették a folytatásra.

Sir Michael Caine a BBC Radio 4 műsorában jelentette be hivatalosan is, hogy nyugdíjba vonul, amit már évek óta pedzegetett.. 

Régóta mondogatom, hogy visszavonulnék, na most tényleg megteszem 

– fogalmazott a brit színész. 

Sir Michael Caine a The Great Escaper című filmben Bernie Jordan második világháborús veteránt alakítja, aki 2014-ben került a címlapokra, amikor megszökött az otthonából, hogy részt vegyen a franciaországi D-nap miatti évfordulós ünnepségeken.

A The Guardian kritikája szerint Sir Michael Caine „szívszorító alakítást” nyújt a filmben, a Radio Times szerint „méltóságteljes” játékot nyújtva. 

Sir Michael Caine azonban így is a visszavonulás mellett döntött, mert – idős korára való tekintettel – kevesebb szerepet ajánlottak fel neki.

90 évesen nem lesznek főszereplők a férfiak, mert fiatal, jóképű fiúkra és lányokra van szükség a vásznon. Emiatt úgy gondoltam, mindezt tudomásul véve távozhatok

– érvelt.

„Az összes nekem adatott időt kihasználom”

A visszavonult színész következő hónapban jelenteti meg regényét, amely egy thriller lesz, és a Deadly Game címet fogja viselni. Caine egyelőre nem árult el bővebb részleteket irományáról. 

Még mindig minden másodpercet megragadok, még akkor is, ha már 90 éves vagyok

– mondta.