Világrekordot döntött 447 italozó ember

2023.10.15. 19:05
Megdőlt az online térben egyszerre whiskyt kóstoló személyek világrekordja, egy skót klub 447 embert csődített össze a csúcsdöntési kísérlethez, amelyet végül a Guinness Word Records is validált. A videóhívásban lebonyolított eseményen 18 ország állampolgára vett részt.

Nem az a bácskertesi magyar férfi – aki október elején 5,67 ezrelékes véralkoholszintet produkált – az egyetlen a földön, aki az alkoholfogyasztásával csúcsot döntött, ugyanis nemrég megdőlt az egyszerre whiskyt kóstoló emberek világrekordja is az online térben. 

Az új rekordot egy skót whiskyklub, a The Scotch Malt Whisky Society (SMWS) állította fel, amely a világ legnagyobb ilyen közössége – 20 különböző országból 40 ezer tagot tudhat a soraiban.

A Guinness-rekordot múlt hónapban állították fel, amikor

a klub 447 tagja vett részt egy online whiskykóstolón, hogy így ünnepeljék az SMWS 40. születésnapját.

Az eseményt természetesen a Guinness Word Recordstól érkezett bíró felügyelte, és a résztvevők ugyanazt a háromfajta italt fogyasztották el egyszerre. Az eseményen 18 ország állampolgára képviseltette magát.

A rekord megdöntéséhez előírás volt, hogy mind a 447 résztvevőnek saját eszközön kellett részt vennie a kóstolón, bekapcsolt kamerával, ráadásul úgy, hogy más személy ne legyen látható a képernyőn. Emellett csak az a személy számított bele a csúcsba, aki a teljes kóstoló időtartama alatt a hívásban maradt.

Örömmel jelentjük be, hogy a Scotch Malt Whisky Society világrekordot állított fel, a mi online kóstolónkon vett részt a legtöbb személy a világon. Fantasztikus látni, milyen messzire jutottunk, mióta a klubot 1983-ban Pip Hills és barátai megalapították Edinburghban. A klub 40 éves, és úgy éreztük, hogy ez egy nagyon különleges módja az ünneplésnek

– idézi a The Independent Madeleine Schmollt, a klub menedzserét.