Meghalt Suzanne Somers

2023.10.16. 07:20
Az Egyről a kettőre sztárja vasárnap Palm Springs-i otthonában halt meg 76 éves korában. Vele volt az egész családja, mivel hétfőn ünnepelték volna a színésznő 77. születésnapját, de ehelyett Somers rendkívüli életét fogják ünnepelni és közös élményeikre fognak visszaemlékezni.

Mint írtuk, Suzanne Somersnél másodjára is mellrákot diagnosztizáltak, miután húsz évvel ezelőtt legyőzte a halálos kórt. Augusztusban még optimistán állt helyzetéhez és azt mondta,

egyszer már legyőztem a rákot és most is felveszem a kesztyűt

– írta Instagram-oldalán.

Azonban ez alkalommal a betegség erősebbnek bizonyult és legyőzte a színésznőt. Október 15-én vasárnap halt meg Palm Springs-i otthonában, családja körében.

„A hosszú lábú szőkeség”

Suzanne Somers karrierje elején egy apró, de figyelemfelkeltő szereppel vonta magára a filmipar figyelmét, amikor 1973-ban feltűnt az Amerikai graffitiben. Először csak úgy emlegették őt a szakmán belül mint „hosszú lábú szőkeség”, de ahogy ívelt felfele a karrierje, úgy tanulták meg egyre többen az igazi nevét.

A valódi sikert a Hármas társaság hozta meg számára, amiben a buta szőke nő szerepét alakította Chrissy Show karakterével. Somers pezsgő jelenlétével fűszerezte meg a valószínűtlen cselekményszállal rendelkező sorozatot. 

Az 1990-es évekre futott be ténylegesen az Egyről a kettőre című sorozattal, amiben egy elvált szépségszalon-tulajdonost alakított, aki egy viharos románc után összeházasodik egy férfival, majd azzal küzdenek, hogy egy fedél alatt egyesítsék családjaikat és egyengessék 8 gyermekük életét.

Knockout

Miután 2000-ben túlélte a II. stádiumú mellrákot, kiadta Knockout című könyvét, melyben az alternatív gyógyászati módszereket népszerűsítette – amivel az orvostudomány nem igazán értett egyet, ráadásul az Amerikai Rákellenes Társaság támadását is kivívta vele.

Egyre többet foglalkozott az egészség témájával és ő maga is egy önálló iparággá vált, minekutána egészségügyi és szépségápolási termékek egész sorát árulta saját weboldalán, a Home Shopping Networkön. Továbbá több könyvet is kiadott wellness, öregedés, fogyás és szex témákban. 

Suzanne Somers színésznőt férje és fia gyászolja.