Majka szorongott, Tóth Gabit nagyon megviseli, hogy ennyien bántják

TIM 3452
2023.10.16. 05:51
Vasárnap sem maradtak tehetségkutató nélkül a tévénézők, a Sztárban Sztár leszek! harmadik élő show-jában ezúttal Kozso és Krisz Rudi is feltűnt, mégis Billie Eilish utánzása okozta az este legmeghatározóbb pillanatát, amely után a mesterek is csak keresni tudták a szavakat. Egy versenyző ráadásul most is búcsúzott a műsortól.

A múlt hétvégi dupla adással véget ért a Sztárban Sztár leszek! második élő show-ja, ezzel egyetemben pedig a „párbajidőszak” is – azaz minden mester csapata háromfősre csökkent –, így kialakult a végső tizenkettes mezőny, amely vasárnap ismét különös, jól és kevésbé jól sikerült átváltozásokkal borzolta a tévénézők kedélyeit.

A műsorvezető Till Attila a Sztárban Sztárra jellemző módon ezúttal is a már talán kicsit erőltetettnek ható betáncolással nyitotta meg a vasárnap esti show-t – ezúttal a versenyzők ilyenkor megszokott, érezhetően playback közös produkciója közben.

Persze ez még semmi sem volt ahhoz képest, ami ezek után következett.

Már a mesterek megérkezésekor érezni lehetett, hogy az adás első húsz percében ezúttal sem maradunk a négytagú társaság egymást túlkiabáló viccelődése nélkül, majd pedig ismét úgy tűnt, kevésnek bizonyulhat majd a 12-es karika egyeseknél vagy éppen a médiahatóságnál. Majka ugyanis a rá koncertjein is jellemző szabadszájúsággal indított:

Kip.csáztuk a szerbeket oda-vissza!

– ordította rapper a magyar labdarúgó-válogatott szombati sikerére utalva, ami jól lehet ismételten drága mulatság lesz a csatornának, de a mindig extravagánsan megjelenő Tóth Gabi hatalmas lófarka is szembetűnő volt már az első percektől fogva.

A soha véget nem erőnek tűnő beszédcunami lezárásaképp találóan Köllő Babett szájából el is hangzott a „kínosan érzem magam, haza akarok menni” mondat, amellyel ekkor még lehet, több tévénéző is együtt érzett, bár esetükben az otthon kényelme jó eséllyel legalább már alapvetően is megvolt. 

Kozso és Krisz Rudi slágerei még ma is hasítanak, de megnehezítik a továbbjutást

A kezdeti humorizálás után az est főszereplői közül Engel-Iván Lili lépett elsőként színpadra, mint az a-ha együttes frontembere, ám hiába hozta magával a még ma is világslágernek számító Take on me című klasszikust, a zsűri tekintettel arra, hogy az eső versenyző volt, és nem okozott katartikus élményt, nem mert igazán magas pontokat osztani a produkciójára – a begyűjthető harminc pontból 24-et tehetett zsebre a fiatal előadó. 

Hozzá hasonlóan nem hozott átütő tapsvihart a stúdióban a műsorban eddig remeklő Karapancsev Kristóf Eminem-utánzása sem, akinek előadását ezúttal sokkal inkább erőlködős paródiának látták Köllő Babették, még annak ellenére is, hogy a rendkívül nehéz és sok szöveget szinte tökéletesen bemagolta. Mindezt jól mutatja, hogy Pápai Joci úgy gondolja, hogy

neki ez hat és fél év alatt sem sikerült volna. 

Hozzájuk hasonlóan a Honthy Hanna bőrébe bújt Oláh Vivien, az Iggy Azaleát majdnem tökéletesen másoló Bányai Noémi, és Halász Rebeka egyébként jól hangzó Cher-utánzása sem aratott osztatlan sikert, így a nézők arca felderülhetett, amikor kiderült, hogy Szentmártoni Norman Kozso dalaival lép színpadra. A slágerek pedig működtek is, a stúdió megőrült, és a produkció közben még a zsűrin is úgy látszott, élvezik azt. Ennek ellenére azonban az is érezhető volt, hogy a musicalszínész sem hangban, sem pedig előadásmódban nem tudta tökéletesen lemásolni Kozsót, így a jó hangulat ellenére mindössze 19 pontot gyűjtött be, ami mint később kiderült, a legalacsonyabb értékelés volt az egész este folyamán. 

Ez a fajta hangulat azonban ezt követően sem maradt annyiban, a műsor második felében ugyanis a retró diszkók másik ásza, Krisz Rudi neve is előkerült, olyannyira, hogy Váradi Jani az énekes egyvelegével lépett színpadra, a felkészülésben pedig maga az eredeti előadó segítette a versenyzőt. A zene pedig ezúttal is tarolt, a dalokat a mesterek láthatóan kívülről fújták, annak ellenére is, hogy

egyes vélemények szerint inkább Brendan Fraserre vagy az ifjú Abaházi Csabára hasonlított leginkább az énekes. 

Kivételesen nem nevettek a tűsarkús férfiakon, aztán kicsit mégis

A Sztárban Sztár és a Sztárban Sztár leszek! műsoraira jellemző, hogy leginkább az okoz örömteli pillanatokat a zsűri asztalánál, amikor egy férfi női előadót utánozva lép színpadra, így szinte nem volt még olyan adás, amikor ne ezen ment volna a legnagyobb nevetgélés. 

A sokszor ilyenkor egy hétig a produkción dolgozó, majd színpadra lépő és értékelésre váró előadót rendkívül kínos helyzetbe hozzák a folyamatos viccelődéssel és egymás mondandójára való végeláthatatlan rákontrázással – mégis a vasárnap esti adásban sokáig úgy tűnt, a mesterek hátrahagyták ezt a fajta magatartást. 

Legalábbis Szologjan Edgar produkciója alatt mindenképp, a műsorok évadai alatt többször is feltűnt Maneskin frontemberének bőrébe bújó előadó Damiano Davidre hajazva, egy tűsarkú bőrcsizmában lépett színpadra, előadása kapcsán pedig a humorizálás szinte teljesen elmaradt. A cipő mégis szóba került, és Majka jogosan hangot adott annak, hogy teljesen fölösleges magassarkút húznia annak, aki női előadót utánoz, hiszen

nem csak megnehezíti az előadást, de sok esetben tényleg elviszi a teljes figyelmet a produkcióról. 

Nem kell azonban kétségbeesni, a műsor következő fellépője ugyanis szintén tűsarkút húzott a lábára a fellépéséhez, Tasi Dávid Zoltán Erika bőrébe bújva azonban pedig némileg kiváltotta a már sokszor látott hatást: produkciója után

Stifler mamájához hasonlították és kiemelték, hogy nagy sikere lenne a börtönben. 

Ennek ellenére a szakmai értékelés sem maradt el, és az előadó mindenkitől dicséretet és maximális pontot kapott, így a belefektetett munka is értékelve lett a Túl szexi lány esetében. 

Széchenyi ezúttal nem épített hidat a zsűri szívéhez, Billie Eilish dalától akadtak el a szavak

Az eddigi adásokban végig stabilan teljesítő Széchenyi Lilit az egyik legnagyobb esélyesnek tartják a show megnyerésére, ezúttal azonban nem sikerült elnyernie a négytagú ítészbrigád egyhangú tetszését. A Lean On című dalt előadó énekes hangját és előadásmódját is több kritika érte, ráadásul pontokkal sem eresztették el – mint később kiderült, azonban ez is elég volt a következő körbe jutáshoz. 

Érzelmes pillanatokból sem volt hiány a harmadik élő show-ban, az este legmeghatározóbb pillanatát Nagy Alexa szolgáltatta, aki az idén a Szigeten is fellépő Billie Eilish bőrébe bújva adta elő a No Time To Die című slágert – amitől az addig cserfes mesterek szava is elakadt. Olyannyira, hogy Tóth Gabi a könnyeivel küzdött a dal utáni értékelése során, mivel az elmúlt időszakban úgy érzi, komoly támadások zúdultak rá, ami nagyon megviselte lelkileg. 

Nagyon hálás vagyok ezért a dalért, sokat bántottak mostanában, és egyedül éreztem magam. Neked köszönhetően viszont most már nem érzem

– mondta az énekesnő.  

Majkára is hatott az előadó, azonban ő sokkal inkább annak adott hangot, hogy Billie Eilish stílusa nem igazán áll közel hozzá, olyannyira nem, hogy

szorong akkor, amikor meglátja, vagy hallja a dalait. 

Hasonlóan érzelmes dallal áll színpadra Solymár Matyi, aki eddig főként sármját kihasználva igyekezett a versenyben előre haladni. A júliusban elhunyt Sinéád O'Connor Nothing Compares 2 U dalával színpadra állt énekes azonban teljesen új oldalát tudta megmutatni, és bár hangutánzása nem volt tökéletes, az éneklése megnyerte a mestereket.

Köllő Babett szomorkodhatott, de messze még a vége

Az este végén a veszélyzónába Oláh Vivien és Szentmártoni Norman került,

a műsortól végül az utóbbi, Köllő Babett embere búcsúzott, így végül valóban szomorkodhatott a kozso bőrébe bújt szamuráj.

A Sztárban Sztár leszek! jövő vasárnap folytatódik, a versenyzők a következő előadókat utánozzák, vagy kísérlik meg utánozni majd: 

  • Szologjan Edgar – Luciano Pavarotti
  • Engel-Iván Lili – Christina Aguilera 
  • Karapancsev Kristóf – Dolly
  • Solymár Matyi – Szécsi Pál
  • Oláh Vivien – Icona Pop
  • Halász Rebeka – Cee Lo Green
  • Széchenyi Lili – Bruno Mars
  • Váradi Jani – Imagine Dragons
  • Bányai Noémi – Ace of Base
  • Tasi Dávid – Post Malone
  • Nagy Alexandra – Doja Cat

(Borítókép: Majka. Fotó: TV2)