Gwyneth Paltrow: Ez szörnyű megbélyegzése az embereknek

2023.10.21. 11:05
Az Oscar-díjas Gwyneth Paltrow kifejtette véleményét a „nepo baby” kifejezésről és annak negatív csengéséről. Kiemelte, ha egy orvos gyermeke szintén orvos akar lenni és él a szülei által nyert lehetőségekkel, senki nem nézi le érte. Gyermekeivel kapcsolatban azt mondta, csak reméli, hogy olyan területen helyzezkednek el, ahol igazán jól érzik magukat.

A nepo baby (nepotism baby rövidítése) jelentése nem más, mint a hírességek azon gyermekei, akik a szüleikhez hasonló karriert futottak be. Legtöbbször társul mellé egy negatív utóhangzás is, miszerint ezeknek a gyerekeknek nem kellett megdolgozniuk a sikerért, elég volt csak a szüleik farvizén haladniuk. Gwyneth Paltrow színésznő éppen ezt a negativitást akarta csorbítani legutóbbi interjújában.

Az igazság az, hogy ha egy olyan házban nősz fel, ahol sok művész ember él, akkor ez a természetes és kényelmes, ugyanúgy, ha egy olyan házban nősz fel, ahol jogászok élnek, akkor az asztal körül zajló beszélgetések arról szólnak, hogy a szülők éppen milyen joggal foglalkoznak

− mondta a The Guardian-nek.

Az Oscar-díjas sztárnak, aki a Goop nevű wellnessmárkát is vezeti, két gyermeke van a Coldplay frontemberétől, Chris Martintól. A színésznő a nepotizmussal kapcsolatos megjegyzéseit akkor ismertette, amikor megvédte lányát, Apple-t a megbélyegzéstől.

Tapasztalatból is beszél

Paltrow maga is több szempontból is ebbe a kategóriába tartozik, hiszen a színész Blythe Danner és a rendező Bruce Paltrow lánya, emellett a moziikon és generációjának legünnepeltebb rendezője, Steven Spielberg keresztlánya.

Spielberg volt az, aki bevezette Paltrow-t a filmművészetbe,

amikor az 1991-es Hook című filmjében a fiatal Wendy Darling szerepét osztotta a 18 éves lányra.

Paltrow az évek alatt több projektben is együtt dolgozott a szüleivel. Apja társproducer és rendező volt a Duettek című karaoke témájú filmben 2000-ben, Danner pedig az édesanyját alakította a Sylvia című filmben 2003-ban. Mindkét filmet rosszul fogadták a kritikusok.

Végül annyival zárta nyilatkozatát,

ez szörnyű megbélyegzése egy embernek. Csak remélni merem, hogy a gyermekeim olyan pályát választanak, amit a legjobban szeretnének, függetlenül mások véleményétől

− fogalmazott.