Egy nap alatt elkészültek Dwayne Johnson új szobrával

2023.10.26. 14:41
A francia Musée Grévin igazán a szívére vette Dwayne Johnson megjegyzéseit és a közösségi média felháborodását a sztár elfuserált viaszfigurája miatt. A művészek 24 órán belül frissítették a figurát, és aprólékos olajfestéssel kissé sötétebb bőrtónust adtak neki. Johnson külvárosiapuka-szerű öltözéke azonban megmaradt.

Ahogy kedden megírtuk, a Musée Grévin vétett egy elég nagy hibát, amikor a Halálos iramban sztárjának viaszszobrát készítették, ugyanis Dwayne Johnson bőre túlságosan fehér tónusúra sikerült. Ez a tény nemcsak a színészt, hanem a közösségi média egészét felháborította és ezt szóvá is tették. 

Meglehetősen barátságosnak találtuk a reakcióját, amikor szóvá tette, hogy a figurája valóban fehérebb, mint kellett volna

– mondta Veronique Berecz, a múzeum PR-vezetője, aki több mint négy évtizede dolgozik az ikonikus múzeumban, és már több igazán neves művész szobraának munkálataiban vett részt, mint például Michael Jackson, Nicolas Cage és Donald Sutherland.

Berecz elárulta, Johnson alakja már a kezdetektől fogva különleges bánásmódot igényelt a múzeumtól.

A testméretei alapján modellcastingot végeztünk, ami nem kis vállalkozás volt, mert olyan férfit kellett találnunk, aki nagyjából hasonló testalkatú, mint Dwayne Johnson − 180 centiméter magas, és olyan hatalmas izmokkal rendelkezik, mint a színész −, így a modellünket egy testépítő klubban találtuk meg

− mondta.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol azokról a vádakról, miszerint a múzeum „fehérre mossa” Johnson alakját, azt mondta, ez senkinek sem jutott eszébe. „Ennek ehhez semmi köze, mi csak egy egyszerű hibát követtünk el a fotók alapján, amiket megnéztünk” − fogalmazott. 

Johnson viaszfigurája egy hete debütált a Grévin Múzeumban, miután a filmsztár elsöprő fölénnyel megnyerte az első Grévin-díjátadót. A díjat a rajongók szavazzák meg, akik kiválasztják kedvenc popkulturális ikonjukat, akit a múzeum viaszban örökít meg − írja a Variety.