Majdnem halálra rémültek egy felső-ausztriai halloweenbuliban

2023.11.01. 20:09
Drónok, mobiltelefonos nyomkövetés, többegységnyi tűzoltó és hajnalig tartó kutatás sem volt elég ahhoz, hogy egy halloweenpartiról elkóborolt férfit megtaláljanak. Csak a mosdóba indult.

Egy 25 éves férfi a mosdóba indult kedd éjszaka egy ausztriai kisvárosban rendezett halloween-összejövetelen, ám hiába várták vissza a barátai, csak reggelig tartó, komoly terepmunka és kutatás után került elő – írja a Kronen Zeitung

Sankt Lorenzben, Felső-Ausztriában bulizott egy csapat fiatal október 31-én éjszaka, amikor egy nő bejelentette 25 éves barátja eltűnését. 

A fiatal férfi 22 óra 45 perc körül hagyta el a rendezvénytermet, hogy kimenjen a vécére, mert rosszul érezte magát, de nem tért vissza.

A barátnője először telefonon próbálta elérni, ám amikor sokadik próbálkozásra sem vette fel a férfi, a bulizó társaság felkerekedett, és az erdőben folytatta a keresést, sikertelenül. A férfi mobiltelefonja ekkor már nem volt kapcsolható. 

Hajnali 2 óra 45 perc körül adták fel a keresést, és értesítették Mondsee ügyeletes rendőreit az eltűnésről. A rendőrök szintén nem találták meg a fiatal férfit, még az Állami Bűnügyi Hatóságon keresztüli mobiltelefonos nyomkövetés sem járt sikerrel. 

Ezután döntöttek úgy, hogy értesítik a tűzoltókat, mégpedig három környező település embereit, St. Lorenzból, Oberwangból és Oberhofenból, akik 

drónok segítségével folytatták a keresést. Eközben Mondsee, Keuschen és Guggenberg tűzoltói gyalogosan támogatták őket a keresésben.

Végül nem a tűzoltók garmadája, hanem az segített megtalálni a férfit hajnali 5 óra 20 perc körül, hogy a barátnője végre újra el tudta érni a mobilján. Azt mondta, hogy egy erdőben van, és teljesen elveszítette a tájékozódási képességét. A 25 éves férfit ezután telefonon kalauzolták vissza az erdőből a buli helyszínére. A fesztivál területén ellátták, majd egy szomszédos városka klinikájára szállították.